SSD ve PSU önerisi

hsnAydn34

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Quality Controller
Herkese iyi sosyaller. Sistemimde 1 TB HDD var. Bugün SSD aldım. Ancak sisteme SSD ekleme konusunda hiçbir bilgim yok. Tak çalıştır mı yapıyoruz yoksa yapmamız gereken bir ayar var mı ? Bir de sistemi SSD'ye kurmak istiyorum. Direkt tak çalıştır, SSD içine Windows sistemini mi kuruyoruz? Bu konuda yardımınızı rica ediyorum. İkinci bir ricam ise PSU öneriniz. 500w ya da 600w 80+ sertifikalı mümkün olan en uygun ve kullanışlı PSU önerilerinizi bekliyorum. 200-350 TL arası fiyat olabilir. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
200-350 TL'ye Türkiye sınırlarında gerçek manada (resmi PSU tier sıralarında Tier 3 ve yukarıda olan) kaliteli 600W PSU mümkün değil. Kalitesizin kalitelisini istiyorsanız,

Merhaba, SSD' yi normal disk takar gibi takıyorsunuz. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur. Üzerine yine aynı şekilde windows kuruyorsunuz. PSU konusunda kullanılancak bileşenler önemli ama indirimli fiyatlı olarak şu pcyi değerlendirebilirsiniz.

Merhaba, SSD' yi normal disk takar gibi takıyorsunuz. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur. Üzerine yine aynı şekilde windows kuruyorsunuz. PSU konusunda kullanılancak bileşenler önemli ama indirimli fiyatlı olarak şu pcyi değerlendirebilirsiniz.

Bu ürün Cooler Master Masterwatt... LITE'dir. Ne yazık ki ürün başlığında sahtecilik yapılmıştır. Normal MasterWatt olsaydı önerilebilirdi fakat LITE olanı birçok PSU gurusu tarafından önerilmez ve ortalama ve üstü sistemlere takılması tasvip edilmez.

Ürünün LITE olduğuna dair kanıtlar: Fotoğraflar, ürün açıklamasındaki Vektron'a yönlendirme yapan bağlantı. Ürün kodu.

371614

"Lite, en düşük seviye, berbat, grup regülatörlü bir PSUdur. Normal Masterwatt isE DC-DC regülasyonlu bütçe dostu, idare eder fanı olan ve yarım pasif modu bulunan kabul edilebilir bir PSUdur."

Umarız Recep Baltaş ve Ali Güngör bu konuda insanları bilinçlendirmeye yönelik bir hareket başlatır. Neden birçok teknoloji mağazası ve sitesinin güncel ve kaliteli PSUlar getirmediğini, eski kalitesiz PSUları yeni PSU fiyatına sattıklarını, bu sahtekarlığa bir son verilmesi gerektiğine dair KAMU bilinci oluşturmalılar. Bunu kendilerine şiar edinmeliler. Binlerce sistem bu kalitesiz PSUlara emanet ediliyor.

Merhaba hocam, sizlerede iyi Sosyal'ler. Hayırlı olsun öncelikle SSD'niz, kaplumbağadan inip ata binmiş olmanız ne hoş :) Şimdi hocam aldığınız SSD türü nedir bilmiyorum fakat NVMe bir SSD ise anakartta bir slotu olmalı oraya takıyorsunuz, değil ise normal HDD bağlar gibi bağlantı işlemlerini yapıp bilgisayarıma girip oradan SSD nizi bilgisayara tanıtabilirsiniz, sonrasında dilerseniz belli başlı programlar ile HDD'nizdeki verileri SSD'nize aktarabilirsiniz. Eğer verileriniz önemli değil ise ben temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Onun içinde öncelikle bir format için usb bellek oluşturmanız gerekmektedir, SSD'nizi taktığınızda bilgisayar açılırken bios ekranına DEL veya F2 tuşlarıyla biosa girip Usb bellekten boot ederek komple temiz kurulum yaparak SSD'nize Windows'u kurabilirsiniz. Daha detaylı anlamanız için Google'a girip HDD'den SSD'ye verileri aktarma gibi konu başlıkları yazarak tam anlamıyla sorunuza yanıt bulabilirsiniz. PSU tavsiyesine gelirsek bence 500W 80+ bir psu işinizi haliyle görecektir sistem bileşenlerinize bakarak söylüyorum. Ha ileride bunlardan daha iyilerini eklerim diyorsanız 600W 80+ tavsiye ederim aralarında 50 TL falan oynar. 500W 80+ almak isterseniz Cooler Master Masterwatt 500W 80+ tavsiye edebilirim.

Herkese iyi sosyaller. Sistemimde 1 TB HDD var. Bugün SSD aldım. Ancak sisteme SSD ekleme konusunda hiçbir bilgim yok. Tak çalıştır mı yapıyoruz yoksa yapmamız gereken bir ayar var mı ? Bir de sistemi SSD'ye kurmak istiyorum. Direkt tak çalıştır, SSD içine Windows sistemini mi kuruyoruz? Bu konuda yardımınızı rica ediyorum. İkinci bir ricam ise PSU öneriniz. 500w ya da 600w 80+ sertifikalı mümkün olan en uygun ve kullanışlı PSU önerilerinizi bekliyorum. 200-350 TL arası fiyat olabilir. Şimdiden teşekkürler.
Bende dün 860 evo aldım sistemi kurdum hdd gibi tak kabloları winowdsu hdd kurdugun gibi kur bir fark yok sadece hız farkı mesela pubgde uçaktayken giriyorum şimdi uçağa 50 sn kala oyun ekranı geliyor windows 10 pro 64 kullanıyorum 3,4 saniyede açılıyor muazzam bişey

Bu ürün Cooler Master Masterwatt... LITE'dir. Ne yazık ki ürün başlığında sahtecilik yapılmıştır. Normal MasterWatt olsaydı önerilebilirdi fakat LITE olanı birçok PSU gurusu tarafından önerilmez ve ortalama ve üstü sistemlere takılması tasvip edilmez.

Ürünün LITE olduğuna dair kanıtlar: Fotoğraflar, ürün açıklamasındaki Vektron'a yönlendirme yapan bağlantı. Ürün kodu.

Eki Görüntüle 371614

"Lite, en düşük seviye, berbat, grup regülatörlü bir PSUdur. Normal Masterwatt isE DC-DC regülasyonlu bütçe dostu, idare eder fanı olan ve yarım pasif modu bulunan kabul edilebilir bir PSUdur."

Mesajda bahsettiğim gibi "bileşenler önemli". Bileşen belirtilmediği için fiyat aralığı içindeki ortalama bir psu önerisinde bulundum. 👍

Mesajda bahsettiğim gibi "bileşenler önemli". Bileşen belirtilmediği için fiyat aralığı içindeki ortalama bir psu önerisinde bulundum. 👍
Endişenizi anlıyorum fakat önerdiğiniz PSU tier sıralarına girecek kadar bile kalite içermiyor.

Bu PSU hem daha ucuz, hem de Tier 6'dan da olsa sıraya girebilmiş bir PSU.

Sizin PSU tamamen marka değeri olduğu ve sahte bir şekilde MasterWatt gibi satıldığı için pahalıya satılan ve pohpohlanan bir ürün. Başlığına Lıte yazılmaması büyük bir sahtekarlık örneğidir. Hepsiburada'nın ilk vukuatı da değildir.

Endişenizi anlıyorum fakat önerdiğiniz PSU tier sıralarına girecek kadar bile kalite içermiyor.

Bu PSU hem daha ucuz, hem de Tier 6'dan da olsa sıraya girebilmiş bir PSU.

Sizin PSU tamamen marka değeri olduğu ve sahte bir şekilde MasterWatt gibi satıldığı için pahalıya satılan ve pohpohlanan bir ürün. Başlığına Lıte yazılmaması büyük bir sahtekarlık örneğidir. Hepsiburada'nın ilk vukuatı da değildir.

Endişeli değilim, nedne endişeli olayım 😀 Siz önerin PSU' ları. 👍

Endişeli değilim, nedne endişeli olayım 😀 Siz önerin PSU' ları. 👍
Demek istediğim, siz de insanlara kaliteli PSUlar önermek istiyorsunuz, kötü PSUlar almasınlar istiyorsunuz fakat ne yazık ki iş güzar siteler menfaatçilik yapıyorlar. MasterWatt fiyatına çok daha ucuza aldıkları Liteleri satıyorlar. CM'nin bu MasterWatt PSU konusunda birçok sitenin aynı işgüzarlığı yaptığını gördüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı