SSD veya HDD önerisi

Ali4820

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 5700X
Rtx 5060
16 Gb ram
Merhaba. Şu an bilgisayarımda 512 GB'lık bir SSD var ve hiç yetmiyor o yüzden yeni bir SATA SSD veya HDD almak istiyorum. Diske oyun atıp oyun oynayacağım o yüzden yazma hızları vb. yüksek olursa yani oyun için olursa daha iyi olur 400 GB - 1 TB olur bütçem: 1000 TL.

Anakartım B550M-K gen 2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kioxia'nın SATA SSD'sini kullanıyorum 1TB'lik memnunum şu an ben de oyun için kullanıyorum 512 GB lığı falan 1000 TL civarında olabilir.

Merhaba. Şu an bilgisayarımda 512 GB'lık bir SSD var ve hiç yetmiyor o yüzden yeni bir SATA SSD veya HDD almak istiyorum. Diske oyun atıp oyun oynayacağım o yüzden yazma hızları vb. yüksek olursa yani oyun için olursa daha iyi olur 400 GB - 1 TB olur bütçem: 1000 TL.

Anakartım B550M-K gen 2.

1TB bu fiyat düşük. Arkadaşın attığı ürün tercih edilebilir. Anakartta M.2 desteği SSD mevcut. Yüksek ihtimalle M.2 SSD dolu. Benim önerim 2.el satıp yerine 1TB M.2 SSD almak.

1TB bu fiyat düşük. Arkadaşın attığı ürün tercih edilebilir. Anakartta M.2 desteği SSD mevcut. Yüksek ihtimalle M.2 SSD dolu. Benim önerim 2.el satıp yerine 1TB M.2 SSD almak.
Hocam evet m.2 ssd dolu ama onun içi biraz fazla dolu onu diğer aldığım ssd ye aktarmaya çok üşeniyorum o yüzden sata ssd ve hdd istiyorum.

SATA SSD'diden çok bir şey bekleme zaten Samsung'un var en hızlı ama o da bütçeni aşar.
Ama fc 26 veya batılfield 6 gibi oyunlarda sorun yaşatmaz demi.

Hocam evet M.2 SSD dolu ama onun içi biraz fazla dolu onu diğer aldığım SSD'ye aktarmaya çok üşeniyorum o yüzden SATA SSD ve HDD istiyorum.

Ama FC 26 veya batılfield 6 gibi oyunlarda sorun yaşatmaz değil mi?

Aynı SATA SSD'nin 1TB liğini kullanıyorum FC 25 GTA 5 RDR2 Spider-Man Remastered gibi oyunları oynadım hala da oynuyorum hiçbir sıkıntı yok.

Hocam peki bütçem gereği hdd alsam mantıklı olurmu hem daha fazla alan olur.

Hocam evet M.2 SSD dolu ama onun içi biraz fazla dolu onu diğer aldığım SSD'ye aktarmaya çok üşeniyorum o yüzden SATA SSD ve HDD istiyorum.

Ama FC 26 veya batılfield 6 gibi oyunlarda sorun yaşatmaz değil mi?

Anladım HDD artık tercih edilecek durumda değil. SATA SSD de M.2 SSD göre daha pahalı oluyor. Ondan dolayı önermiştim. Ayrıca bazen formatlamak sisteme iyi geliyor. İnternetin düşükse tabii indirmek vs zaman alır tekrardan. Onun dışında arkadaşın attığı ürün hızları vs normal uygun fiyatlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı