SSD vs. RAM

10 dakika sonra çalışsın PC ölmeyiz dostlar. Oyunu açıcak RAM yoksa PC hızlı açılsa ne olur.

İyi de bunu her gün yaşayacaksın. Windows 10 kullanırken SSD yoksa bilgisayar bazen saçma bir şekilde %100 disk kullanımına çıkabiliyor ve bu aşırı yavaşlatıyor. Adamın 8 GB RAM'i zaten varmış. 8 GB RAM RX 560'ın oynatabileceği oyunlara yeter. Hem HDD kullanırken oyunlarda yükleme yerlerinde falan yavaşlayabiliyor bilgisayar.

İyi de bunu her gün yaşayacaksın. Windows 10 kullanırken SSD yoksa bilgisayar bazen saçma bir şekilde %100 disk kullanımına çıkabiliyor ve bu aşırı yavaşlatıyor. Adamın 8 GB RAM'i zaten varmış. 8 GB RAM RX 560'ın oynatabileceği oyunlara yeter. Hem HDD kullanırken oyunlarda yükleme yerlerinde falan yavaşlayabiliyor bilgisayar.

Ben fikrimi söyledim RAM dedim. Sen fikrini söyledin, SSD almazsan vururum seni dedin.:p Artık bir karara varır artık. Benim önerim RAM başka diyeceğim bir şey yok. Bence PC'nin yavaş çalışması bana dokunmuyor. Bende Fifa 21 ve Batman Arkham Knight oynuyorum son zamanlarda. PC'min yavaş çalışması çok da üzmüyor beni. Kişiden kişiye değişiyor demek.

12 GB RAM uyumlu çalışmaz, hatta hiç çalışmayabilir. Bence SSD alınız.

Çok doğru bilgi sayılmaz. Kullanıyorum ve aşırı mutluyum :) Uyumlu çalışmayabilir derseniz daha doğru olacaktır.
O değil de ortada sistem yok bütçe yok karavana atmak zorunda kalıyoruz. Arkadaşı bekleyelim bence.

Ceza yemiştim arkadaşlar kusura bakmayın sistemi soranlar için.
Sistem: i5 2400 4+4GB RAM 1500 GB harddisk ekran kartı şu anlık R7 250.
Bütçem 150 TL eğer 300'e çıkartırsam ikisini de almayı düşünüyorum bu arada 12 GB RAM yaparsam Dual Channel performansı alacak mıyım performans artar mı yoksa FPS düşüşü yaşar mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı