SSD Yanına HDD ile Performans Sorunu

EpicScream

Hectopat
Arkadaşlar, sistemimin yanına, oyun yüklemek için bir HDD istiyorum. İnternetten bir tane seçtim, oyunda performans düşüşü falan olur mu bu HDD ile? Pek anlamıyorum bilgisayardan. Uyumlu bile olmayabilir o derecede :LOL:
Merak ettiğim taktıktan sonra neler değişir, performans kaybı yaşar mıyım? (Oyunları ona yedekleyeceğim.)

HDD:320 Gb Hdd Sata-3 7200rpm W.d. 3,5" Harddisk - n11.com

İşletim Sistemi : Windows 10 Pro 64 Bit
İşlemci : Intel Core I7-6700
RAM : 8GB
Anakart : MSI Z170A M5
Ekran Kartı : GTX 970
SSD : 240 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD veya HDD'nin oyun performansına hiç bir getirisi/götürüsü yoktur...

Yalnız SSD okuma/yazma hızlarını göz önünde bulundurduğumuzda HDD'den çok daha üstün bir konumdadır ve oyunlarınızı SSD içerisine atıp orada oynarsanız oyun içerisinde ki bölüm veya harita geçişleri gibi anlık yükleme olan yerlerde farkını hissettirir, aynı oyunu HDD'ye atıp orada kullandığınızda ise yine aynı şekilde anlık harita yüklemeleri olan yerler dışında hiç bir şekilde farkı anlayamazsınız fakat HDD'de o harita yükleme esnaları emin olun SSD'ye göre çok daha yavaş olacaktır ve bu sizin almış olduğunuz SSD & HDD modellerine göre değişiklik gösterebilir...

Linkini atmış olduğunuz HDD 7200RPM'lik bir sabit disk olduğundan ötürü 5400RPM'lik HDD'lere göre bir nebzede olsa hızlıdır fakat tabi ki SSD'nin yanında bir elin parmaklarını geçmez :)

Özet olarak almış olacağınız FPS değerini etkilemez, 7200RPM HDD depolama için mantıklı bir tercihtir.

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Monte etme işlemi için ise Youtube'da rehber videolar mevcuttur, şu ana kadar bir kezde olsa tornavida kullandıysanız emin olun sizin açınızdan çok basit bir işlem olacaktır =)

Eğer sorun yaşarsanız tekrar forum'da konu açarsanız arkadaşlar size yardımcı olacaktır, yeni hard diskiniz hayırlı olsun :)

Forumda mesaj kirliliği olmaması amacıyla yorum'da teşekkür ederim yazmanız yerine size yardımcı olan yorumları beğenmeniz, forum kuralları açısından daha sağlıklı olur, tekrardan rica ederim :)

HDD MONTE
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDD AYARLARI
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

HDD MONTE

HDD AYARLARI

çok teşekkür ettim hocam. bir de O HDD'nin konulduğu yerde bende boşluk oluyor. Nasil hallederim onu

çok teşekkür ettim hocam. bir de O HDD'nin konulduğu yerde bende boşluk oluyor. Nasil hallederim onu

Yani nasıl bir boşluk olduğuna bağlı birazda hocam HDD'nin vidalarını sağlam sıkarsanız ve kıpırdamıyorsa bir boşluğun zararı olmaz aslında ama sizi rahatsız ettiyse eğer boşluk kalmasını istemiyorsanız beyaz köpükler varya onlarla falan sıkıştırabilirsiniz belki ama dikkat edin kasanın içine falan uçacak bir şey koymayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı