SSD yeni bilgisayara takılınca tekrar Windows 11 etkinleştirmek gerekir mi?

Hocam size yukarıda detaylıca belirttim.

Aynı şeyi tekrar yazacağım. Windows firması Windows 10'dan 11'e ücretsiz geçiş yapanların var olan Key'lerini Windows 11 için de otomatik olarak tanımlıyor. Yani siz sadece Windows 11'in güncelini kurun yeterli. %90 key'inizi kurulum esnasında girdiğinizde sistem kabul edecektir. Ayrıca sisteminizin de kurulum esnasında bir şekilde internete bağlanabiliyor olması gerekli. Key'i kurulumda tanımasa dahi Key'siz kurun Windows'u. Kurulum bitince de Windows etkinleştirme menüsünden yine key'inizi girip aktifleştirebilirsiniz. Ya da Windows'a hesabınıza giriş yaptığınız ki sizi kurulum yaparken zorla login yaptırıyor artık Windows, yoksa kurulma devam edemiyorsunuz, otomatik de hesabınıza tanımlı olabilecğei için aktifleşebiliyor.

Özetlemek gerekirse siz bir kere aynı key ile 10'dan 11'e resmi olarak geçiş yaptığınız için artık Key'iniz Windows 11 ile de çalışmalı.

Windows'u USB ile kurmak var bir de indirip kurmak var farkı nedir?
 
İndirip Windows'unuz açıkken tıklayıp kurulmuyor maalesef hocam. Yükseltme yapılabiliyor diye biliyorum ama temiz formatlı kurulum yapılamıyor. Harici bir şekilde yani CD, USB Bellek veya USB Disk ile daha önce oluşturduğunuz kurulum dosyasını bağlamanız lazım. Nedeni de kurulum esnasında Windows işletim sistemi kullanamıyorsunuz. Çünkü zaten windows kurulu olan diskinizi silip yeni Windows yüklüyorsunuz. Bu nedenle harici bir yükleme belleğiniz olmalı.


1762499739073.png



Buradan indireceğiniz Windows uygulaması Windows'un en güncel sürümünü otomatik olarak indiriyor ve sizin istediğiniz harici bir belleğe kurulum yapmaya hazır şekilde kaydediyor. Laptop kapalıyken açmadan önce USB kurulum belleğini takın. Bilgisayarı başlatırken sizi otomatik olarka Windows yükleme ekranına yönlendirmezse eğer BIOS'a girip başlangıç diski önceliği olarak USB'yi seçmelisiniz.

Unutmayın ki flaş belleğinize Windows yazılırken içindeki diğer tüm bilgiler silinecektir. Ayrıca format atarken de formatı atmadan önce format menüsünde diskinizi tamamen silip sıfırdan temiz Windows kurmak çok sağlıklı oluyor. Disk yapılanmasında vs bir hata varsa da gideriliyor. Daha önce yedeklerinizi de almayı unutmayın. Birden fazla diskiniz varsa doğru diske format attığınıza emin olun.
 
1762501303538.png


İndirip Windows'unuz açıkken tıklayıp kurulmuyor maalesef hocam. Yükseltme yapılabiliyor diye biliyorum ama temiz formatlı kurulum yapılamıyor. Harici bir şekilde yani CD, USB bellek veya USB disk ile daha önce oluşturduğunuz kurulum dosyasını bağlamanız lazım. Nedeni de kurulum esnasında Windows işletim sistemi kullanamıyorsunuz. Çünkü zaten Windows kurulu olan diskinizi silip yeni Windows yüklüyorsunuz. Bu nedenle harici bir yükleme belleğiniz olmalı.


Eki Görüntüle 2599710

Buradan indireceğiniz Windows uygulaması Windows'un en güncel sürümünü otomatik olarak indiriyor ve sizin istediğiniz harici bir belleğe kurulum yapmaya hazır şekilde kaydediyor. Laptop kapalıyken açmadan önce USB kurulum belleğini takın. Bilgisayarı başlatırken sizi otomatik olarka Windows yükleme ekranına yönlendirmezse eğer BIOS'a girip başlangıç diski önceliği olarak USB'yi seçmelisiniz.

Unutmayın ki flash belleğinize Windows yazılırken içindeki diğer tüm bilgiler silinecektir. Ayrıca format atarken de formatı atmadan önce format menüsünde diskinizi tamamen silip sıfırdan temiz Windows kurmak çok sağlıklı oluyor. Disk yapılanmasında vs bir hata varsa da gideriliyor. Daha önce yedeklerinizi de almayı unutmayın. Birden fazla diskiniz varsa doğru diske format attığınıza emin olun.

Rufus kullanacağım Windows 11 dosyasını flash belleğe indirirken ancak bunların hangisini seçmeliyim. Ayrıca 16 GB USB belleğim var PC'ye takınca 14.8 GB diyor yeterli olur mu bu alan.
 
Rufus hiç kullanmıyorum ben hocam. Ama indirmeniz gereken en alttaki arm64 olan sanırım.

Eğer özel bir durumunuz yoksa yani bazen UFEI vs gibi nedenlerle biliyorum bazı laptop veya PC'lerde Rufus şart oluyor. Ama eğer böyle bir şartınız yoksa Windows'un kendi programı da gayet iyi yapıyor işini.

O zaman sizinle paylaştığım linkten ISO dosyasını indirmeniz yeterli.

1762501640837.png
 
Rufus hiç kullanmıyorum ben hocam. Ama indirmeniz gereken en alttaki ARM64 olan sanırım.

Eğer özel bir durumunuz yoksa yani bazen ufeı vs gibi nedenlerle biliyorum bazı laptop veya PC'lerde Rufus şart oluyor. Ama eğer böyle bir şartınız yoksa Windows'un kendi programı da gayet iyi yapıyor işini.

O zaman sizinle paylaştığım linkten ISO dosyasını indirmeniz yeterli.

Eki Görüntüle 2599722

ARM olan ARM işlemciler için değil mi bende R5 7600X var.
 
HOcam yeterlidir. 14.8 görünmesi de normal. Kurulum diskinizi işiniz bittiğinde kaldırıp isterseniz 4 sene sonra tekrar kurulum yapmak için kullanabilirsiniz. Bir süre kısıtlaması yok. Aynı kurulum USB'si ile 2 sene defalarca kendime ve eşe dosta format atmışlığım oldu.
 
Hocam yeterlidir. 14.8 görünmesi de normal. Kurulum diskinizi işiniz bittiğinde kaldırıp isterseniz 4 sene sonra tekrar kurulum yapmak için kullanabilirsiniz. Bir süre kısıtlaması yok. Aynı kurulum USB'si ile 2 sene defalarca kendime ve eşe dosta format atmışlığım oldu.

USB ile Windows'u kurarken internete erişimim olmaz ise bir sorun çıkar mı veya internet için gerekli Ethernet sürücüsü yüklenmemiş ise ne olur?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı