SSD yerine günlük uygulamalar için HDD mantıklı mı?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhabalar, baktım ki 240 GB SSD'ler hem pahalı hem de ne idüğü belirsiz markalar var. Hem de ben her satıcıdan ürün alamıyorum, güvenmiyorum. Neyse, Bu 400-500 TL'ye 500 GB HDD alınır mı? Sıfır HDD kalmamıştır tabii, bilgisayarcıdan alırım diyorum. Sizce mantıklı mı? Ağır oyun kurmam içine, diğer türlü hafif şeyleri atarım içine. M.2 alayım diyorum slot yok anakartta. SATA SSD'im pert olduğu için masraf ederim diye çekincem var, 860 EVO'm yanmıştı :(

İşletim sistemi SSD de olursa ve sürekli kullanmadığınız fotoğraflar vs için depolama amaçlı kullanırsanız olabilir. Toshiba gibi kaliteli markalar seçmekte fayda var. Sarı sitede sıfır adı altında satılanlar görüyorum ama ne kadar güvenilir bilmiyorum denemekte fayda var.

İşletim sistemi SSD de olursa ve sürekli kullanmadığınız fotoğraflar vs için depolama amaçlı kullanırsanız olabilir. Toshiba gibi kaliteli markalar seçmekte fayda var. Sarı sitede sıfır adı altında satılanlar görüyorum ama ne kadar güvenilir bilmiyorum denemekte fayda var.
Bu Hepsiburada, Trendyol gibi satıcılarda hep kullanılmış HDD'ler vardı. Sıfır olacağını sanmıyorum, varsa da kıyıda köşede kalmıştır. Sarı siteden almayı tercih etmiyorum teşekkür ederim tekrar. Markalara göre bakacağım. WD Blue 10EZEX vardı 1 TB, o da sarsıntıdan mefta :D Ne şanssızsam.

HDD her türlü çöp artık. Yavaşlar, çabuk hasar alabiliyorlar ve pek sıfır üretilmiyor. Üretilenler de SSD fiyatlarında oluyor. HDD'in de 2. el kullanılması taraftarı değilim kesinlikle bad sector dolu olabiliyor. Bütçe artırıp SSD'ye yönelin bence.

Bir şeyin yedeğini almak, hatta yedeğin yedeği belki de... HDD'ye başvuracağım tek alan o olurdu. Bence günlük kullanımdaki yerinin çoktan kapanması gereken bir teknoloji, o yavaşlığa geri dönmek istemezdim.

Merhabalar, baktım ki 240 GB SSD'ler hem pahalı hem de ne idüğü belirsiz markalar var. Hem de ben her satıcıdan ürün alamıyorum, güvenmiyorum. Neyse, Bu 400-500 TL'ye 500 GB HDD alınır mı? Sıfır HDD kalmamıştır tabii, bilgisayarcıdan alırım diyorum. Sizce mantıklı mı? Ağır oyun kurmam içine, diğer türlü hafif şeyleri atarım içine. M.2 alayım diyorum slot yok anakartta. SATA SSD'im pert olduğu için masraf ederim diye çekincem var, 860 EVO'm yanmıştı :(
Para olmadıktan sonra HDD genede dosya, video, resim ve hafif/ağır oyun depolama konusunda gayet iyiler ama içine uygulama kurulmaz pek.
Windows ile beraber tuttuğunuz Program Files'ta depolanan uygulamaları kast ediyorum. Steam, Spotify, Chrome, Photoshop, Torrent gibi yazılımlar kurulduğu zaman bariz hantallık olur.

Oyun konusunda ise: 2023 sonrası AAA oyunlar dışında çoğu oyun sorun çıkarmaz size. Bazı eski oyunlar gene baş ağrıtıyor ama iyi kötü kullanılır. Özellikle daha eski oyunlarda hiçbir sorun olmuyor. RDR2, DMC 5, Doom Eternal gibi oyunlar sorunsuz bildiklerim.
Kingdom Come, Uncharted, Forza 4 gibi oyunlar kaplama sorunu yaşatıyordu.
Dead Space Remake, Last of Us gibi oyunlarda performans sorunu.

Birde 500TL'ye 1TB HDD bakın derim. 500GB'lerin değeri 300TL civarı. 7200RPM olsun.

Merhaba. Eğer takılı bir SSD'in yok ise sadece HDD olacak ise önermem. Sistem yavaş çalışır ancak SSD'in var ise işletim sistemin SSD'e ise takabilirsin ancak kaliteli ve okuma hızı yüksek olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Hepsiburada, Trendyol gibi satıcılarda hep kullanılmış HDD'ler vardı. Sıfır olacağını sanmıyorum, varsa da kıyı da köşede kalmıştır. Sarı siteden almayı tercih etmiyorum teşekkür ederim tekrar. Markalara göre bakacağım. WD blue 10ezex vardı 1 TB, o da sarsıntıdan mevta :D ne şanssızsam.

Aslında bilgisayarcılar satıyor bunları da. Tabii deneyip alın eğer bulunduğunuz bölgede ilan görürseniz ilgilenebilirsiniz. Jelatini açılmamış olanlar güvenilir geliyor gözüme.

Hiç açılmadığı iddia edilen Örnek ilan: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...sayar-masaustu-1-tb-harddisk-1236681022/detay

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı