SSD yüksek Total NAND writes değeri

afterlate

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

10 gün önce Amazon.com.tr'nin resmi satıcısından satın aldığım Seagate firecuda 120 1 TB SSD elime ulaştı. Aldığım ilk gün SSD'nin içine yalnızca temiz Windows 10 kurulumu, 20H2 sürüm, güncel sürücüler, Steam, Spotify, Discord ve 5'er GB'yi geçmeyen 2 oyun kurdum. Halihazırda yalnızca bu programlar ile CrystalDiskInfo sonuçlarında yaklaşık olarak 350GB yazma değerine ulaştığını öğrenmek beni endişelendirdi. Dahası, Total NAND writes değerini görünce gözlerime inanamadım. Yaklaşık olarak 948.046 TB (948.006.296 GB) verinin diske yazılmış olduğunu gördüm. Sosyal'de diğer sonuçlar ile karşılaştırdığımızda bu iki değerin genellikle birbiri ile paralel hareket ettiğini gördüğümden mütevellit fazlasıyla endişelendim.
Seagate'nin güncel Firmware'leri kontrol ettim ve bu SSD modeli özelinde yeni Firmware de yayınlamamışlar.

Sonuç itibarıyla sizlerin huzurunda merak ettiğim 2 husus mevcuttur:
1- 10 günlük ev kullanımı ve yukarıda bahsettiğim programlar ile 350GB yazma değerine ulaşmak normal karşılanabilir mi?
2- Yaklaşık olarak 948.046 TB çıkmış olan Total NAND writes değeri ile birlikte, resmi ve güvenilir bir satıcıdan almış olmama ve "refurnished" disk yazmamasına rağmen SSD'nin kullanılmış olduğu neticesine mi varabilir miyiz?

Şimdiden yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• ss3.png
    ss3.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 61
  • ss1.png
    ss1.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı