Kaliteli bir marka/model ise ömürlük olur. Bu yüzden almışken kalitesini alın, başınız ağrımasın. 4 yıldır Samsung 850 Evo 250 GB kullanıyorum. Daha 11 TB yazmış. 80 TB biçmiş firma, gerisini sen düşün.
SSD içinde HDD olduğu gibi dönen mekanik bir plak yok SSD çiplerle çalışır içini açınca görü biliyorsun RAM'lerin üzerindeki çipler gibi çip var içinde ısınma sorunu olmadığı sürece kasayı temiz tuttuğun sürece SSD sorunsuz çalışır. Ama unutma HDD SSD belli bir ömrü vardır.
Arkadaşlar az önce okuduğum bir konuda bir arkadaş bundan bahseti. SSD zaman geçtikçe yavaşlıyormuş hatta HDD hızına dönüyormuş. Bu gerçekten doğru mu?
Transcend 128GB SSD ile aynısını bizzat yaşadım. 6 sene sonunda 200Mb/s hızına düştükten sonra 1 sene kadar daha kullandım. Bir elektrik kesintisinde uçar gibi oldu, format attım kullanmaya devam ettim. Yine bir elektrik kesintisini sonucu ise BIOS'tan bile görünmeyecek şekilde uçtu.
Elimde HP'nin OEM bir kasası var, HDD konumlandırması dik geliyor fabrika çıkışlı. 7 seneden fazladır çalışıyor bilgisayar. Öyle bir sorun olmaması lazım.