SSD zaman geçtikçe yavaşlar mı?

Arkadaşlar az önce okuduğum bir konuda bir arkadaş bundan bahseti. SSD zaman geçtikçe yavaşlıyormuş hata HDD hızına dönüyormuş. Bu gerçekten doğru mu?

SSD içinde HDD olduğu gibi dönen mekanik bir plak yok SSD çiplerle çalışır içini açınca görü biliyorsun RAM'lerin üzerindeki çipler gibi çip var içinde ısınma sorunu olmadığı sürece kasayı temiz tuttuğun sürece SSD sorunsuz çalışır. Ama unutma HDD SSD belli bir ömrü vardır.

Arkadaşlar az önce okuduğum bir konuda bir arkadaş bundan bahseti. SSD zaman geçtikçe yavaşlıyormuş hatta HDD hızına dönüyormuş. Bu gerçekten doğru mu?

Yalan. Konu linkini verin de bu saçma iddiayı ortaya atan arkadaşa yanlış bilgi uyarısı verelim.
  • SSD zamanla yavaşlayabilir ama bunun olması için cidden inanılmaz miktarda veri yazıp silmeniz lazım.
  • Bu da normal şartlarda 6 seneden önce zor.
  • Üreticinin vaat ettiği TBW değerini aşsanız bile SSD yavaşlamıyor ki onu da burada gösterdik:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• SSD zamanla yavaşlayabilir ama bunun olması için cidden inanılmaz miktarda veri yazıp silmeniz lazım.
  • Bu da normal şartlarda 6 seneden önce zor.
  • Üreticinin vaat ettiği TBW değerini aşsanız bile SSD yavaşlamıyor ki onu da burada gösterdik:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Transcend 128GB SSD ile aynısını bizzat yaşadım. 6 sene sonunda 200Mb/s hızına düştükten sonra 1 sene kadar daha kullandım. Bir elektrik kesintisinde uçar gibi oldu, format attım kullanmaya devam ettim. Yine bir elektrik kesintisini sonucu ise BIOS'tan bile görünmeyecek şekilde uçtu.

Bende hardisk var dik koydum bilgisayar calışmadı :/ ve bozuldu diye SSD aldım meger dik oldugu icinmiş.
Elimde HP'nin OEM bir kasası var, HDD konumlandırması dik geliyor fabrika çıkışlı. 7 seneden fazladır çalışıyor bilgisayar. Öyle bir sorun olmaması lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı