Yavaşlar.
Bence "Şu kadar boş bırakmalısınız.", "Şu kadar kapasiteyi boş bırakmazsanız yavaşlar." gibi cümleler çok temelsiz ve yanlış söylemler. SSD'yi üreten firma hem yazılımını hem de donanımı üretip hız değerlerini söyleyerek bu diskleri pazarlıyor, disklerin performansının düşmemesi için kullanıcı sorumlu olamaz. Ki sorumlu olmamalı da, bu nedenle bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi "over provisioning" teknolojisi kullanılıyor.
Şahsi fikrim, diskin kapasitesi doğrultusunda gönlünüz ne kadar isterse doldurmanızın hiçbir sakıncası yoktur.
Hangi bilgi içeren postumu yanlışlık ve doğruluk açısından değerlendirdin ve neticesinde yargıda bulunuyorsun. O postu alıntılayıp yanlış yorumu yapıyorsun ya çok komiksin. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama zihnin çok karışık, ergenlik olabilir.
Sana da anlatiym da tekrar etmedik olmasın, malum tekrar öğretir. 250 gb Ssd var, hemen ne kadarı boş kalsın diye sormuş arkadaş, biri yuzde 25 demiş biri 40-50 gb falan demiş. Ben de diyorum ki kardeşim kullan, yavaşlama vs hissedersen zaten çözümüne bakarsın ama korkarak, sürekli temkinli davranilarak aldığın cihazdan bir tat alamazsın. Benim bu anlatımımı kavrayamayan biri de çıkmış "yavaşlar" demiş. Ben de bu yorumu ciddiye almadığımı belirtmek için "hızlı" kelimesine "-ler -lar" eki ekledim.Hızlı olması bir şey değiştirmiyor. Kapasite dolunca sistem çok yavaşlıyor.
20 GB kalırsa iyi olur.
Eğer HDD varsa oyunlar ve uygulamaları oraya kurarsan daha iyi olur.
Bu alanı değiştirmenizi serbest bırakıyor, bunu atlamayın lütfen.Fakat OP için yine diskten belli bir alan ayrılması gerekiyor. Yukarıda yazdığım gibi Samsung diskler için bu oran %10. Samsung için konuşacak olursam adamlar peşin peşin 1 TB'lık disten 100GB'lık kısmı OP olarak ayırtıyor ve 900 GB alanı istediğim gibi kullanmamı sağlıyor. Yani bunu kullanıcıya manuel olarak 900GB'tan fazlasını doldurma demek yerine sen 1TB'lık aldın ama ben bunun 100GB'lık kısmını kullanıma komple kapattım diyor.
Sana da anlatiym da tekrar etmedik olmasın, malum tekrar öğretir. 250 GB SSD var, hemen ne kadarı boş kalsın diye sormuş arkadaş, biri yuzde 25 demiş biri 40-50 GB falan demiş. Ben de diyorum ki kardeşim kullan, yavaşlama vs hissedersen zaten çözümüne bakarsın ama korkarak, sürekli temkinli davranilarak aldığın cihazdan bir tat alamazsın. Benim bu anlatımımı kavrayamayan biri de çıkmış "yavaşlar" demiş. Ben de bu yorumu ciddiye almadığımı belirtmek için "hızlı" kelimesine "-ler -lar" eki ekledim.
Eğer aksi yorum yapacaksaniz meydan burada. SSD marka, model soran olmadı daha. SSD'nin sahip olduğu teknolojileri açıklayıp neden kaç GB ya da yüzde kaçını boş bırakması gerektiğini de açıklamadı. Olur da bir gün bilimsel bir çalışmaya göz atma fırsatınız olursa "yavaşlar" gibi kesin yargı içeren ifadenin sonunda mutlaka kaynak verilmesi gerektiğini görürsünüz. Aksi halde ciddiye alınmanız için ortada sebep yok.
%25 çok fazla. %10 yeterliHızlı olsun diye SSD alıyoruz onunda %25'ni kullanamıyoruz saçmalık![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.