SSD'de Kurulu Fortnite Geç Yüklenme Problemi

w_rileys

Decapat
Katılım
11 Temmuz 2018
Mesajlar
4
Arkadaşlar bundan 2-3 ay önce sorunsuz şekilde Fortnite oynuyordum hatta ultra ayarlarda dahi oynuyordum 40-50 FPS arası. Ondan sonra oynamayı bırakıp Mafia III, Vampyr oyunlarını oynayıp bitirdim. Şimdi Fortnite tekrar güncelleyip girdiğimde çok değişik ve asla çözemediğim garip bir sorunla karşılaştım.

Arkadaşımla çiftli giriyoruz. Lobide gayet yüksek FPS alıyorum. Hazır dediğimizde arkadaşım çoktan oyuna bağlanıp oynamaya başladığında ben hale yükleme ekranında kalıyorum. (Eskiden oyuna ilk bağlanan genelde ben olurdum, bilgisayarımda SSD var ve Fortnite SSD'ye kurulu hatta HDD yok bende.) Oyuna otobüste bile başlayamıyorum yolun sonunda havada asılı kalmış halde geliyorum. Ve bir mekana indiğimde FPS bir anda 1-0 falan oluyor, 3-5-10 saniye donuyor oyun sonra çözülüyor. Hatta çok saçma ama şöyle bir şey var, bir mekanı yükledikten sonra artık orada kasmıyor sabit 100 civarı FPS alıyorum. Farklı yerlere doğru gittiğimde veya ekranı çevirdiğimde veya bir sandık açtığımda yani oyunda herhangi bir yeni effect gerektirecek olay yaptığımda tekrar aynı oyun donuyor. Böyle evler ağaçlar binalar piksel piksel görünüyor. Çözünürlük 400x600 gibi sonra kendine geldiğinde kasma geçiyor o mekanda. Umarım anlatabildim yani her dosyayı ben oynarken o an yüklüyor sanki.

Dipnot: Bilgisayarım 8GB RAM, GTX 1050 Ti 4GB, i5 7300HQ işlemci, Windows 10 64 bit Acer Nitro laptop.

  1. Oyunu sildim tekrar yükledim işe yaramadı.
  2. Oyun dosyalarını tamir et yaptım işe yaramadı.
  3. Ekran kartı tüm güncellemelerini yaptım işe yaramadı.
  4. Windows güncellemelerini yaptım işe yaramadı.
Windows'um etkinleştirilmemiş halde ama bunun neden olacağını sanmıyorum. Önceden de etkin değildi zaten.

Ben ne yapacağım? Lütfen yardımcı olun. Biraz uzun yazdım ama garip bir sorun anca anlatabilirdim..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Arkadaşa önerdiğim yöntemleri uygulayın.
Fortnite Harita Geç Yüklenme Sorunu

Bu arada 30-40 ₺ bir OEM anahtarı bulup Windows'u etkinleştirin.
Windows etkinleştirilmemiş kullanıcıları kobay gibi kullanıyor. Geri bildirimleri kapatamadığından sistem kaynaklarını gereksiz işgal ediyor. Sonrasında bağlantıdaki rehberi uygula.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Teşekkürler söylediklerinizi yaptıktan sonra herhangi bir sorun kalmadı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da bu yöntemden faydalanabilirler..

Peki bir sorum olucak müsaadenizle. Bu yaptığımız işlemler (hizmetleri durdurma vs.) oyunlarda veya normal kullanımda kötü bir etki veya bir eksi yaratır mı? Yoksa zaten gereksiz şeylermiydi.
 
Hayır oyuna bir etkisi yok. Belirtilen hizmetler gereksizdir.
Nvidia için önerdiğim ayarları soruyorsan onlar geri bildirim hizmeti ve görevleridir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı