SSD'de sorun varsa FPS düşer mi?

• Konuyu başlatan nwc00
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.008
Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık 1 senedir Adata SU630 480 GB SSD kullanıyorum fakat son zamanlarda GTA 5 oynarken kaplamalar bir garip geliyor yüklenmesi falan. Ve oyunda bir FPS düşüşü hissediyorum. 5-6 senedir GTA oynuyorum, bu tarz kaplama yüklenmesini ilk defa gördüm. Hafif uzağımdaki kaplamalar bile yaklaşınca yükleniyor ve ayarlarla alakalı olmasına imkan yok. Çünkü ayarlar Full'de. Bunun nedeni SSD olabilir mi? Ekran kartı ve işlemci kullanımı veya sıcaklığı gayet normal.

GPU: Gigabyte RTX 2060 6 GB
CPU: AMD Ryzen 5 3500X
RAM: 2x8 G.Skill 16 GB RAM
SSD: Adata SU630 480GB SSD.

Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık 1 senedir Adata SU630 480 GB SSD kullanıyorum fakat son zamanlarda GTA 5 oynarken kaplamalar bir garip geliyor yüklenmesi falan. Ve oyunda bir FPS düşüşü hissediyorum. 5-6 senedir GTA oynuyorum, bu tarz kaplama yüklenmesini ilk defa gördüm. Hafif uzağımdaki kaplamalar bile yaklaşınca yükleniyor ve ayarlarla alakalı olmasına imkan yok. Çünkü ayarlar Full'de. Bunun nedeni SSD olabilir mi? Ekran kartı ve işlemci kullanımı veya sıcaklığı gayet normal.

GPU: Gigabyte RTX 2060 6 GB
CPU: AMD Ryzen 5 3500X
RAM: 2x8 G.Skill 16 GB RAM
SSD: Adata SU630 480GB SSD.
Hızı düşmüştür map yüklemesi geçikir, oyun açılma süresi ama FPS bilmiyorum.

SSD'niz herhalde kronik sorunluydu, CrystalDiskMark yapıp sonuçları paylaşır mısınız?
Kusura bakmayın biraz geç dönüş sağladım, evet ssd de kronik sorun olduğu söyleniyor benchmark yaptığımda ise ssd %85 çıkıyor.
Kaplamalarda RAM'ler ve SSD önemli. Büyük ihtimal SSD sağlığı azaldı ya da çok dolu.
200 gb boş alan var sadece gta 5 ve windows var.
FPS düşmez. Kaplama yüklenmemesi gibi sorunlar olabilir. Genellikle SSD/HDD kaynaklı oluyor böyle sorunlar.
Aslında kaplama yüklenmemesi değil de mesela gta ya da uzun süredir girmiyordum baya güncelleme vs. gelmiş. Ayarlar o kadar yüksekteyken distance fulledim falan yine de uzaktaki kaplamalar bi farklı gözüküyor gibi bazı ufak detaylar yaklaşınca hızlı bir şekilde yükleniyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı