SSD'de sürekli yer azalıyor

Manco

Hectopat
Bilgisayarda 2 tane M.2 SSD var. Windows'un kurulu olduğu SSD geçenlerde hiçbir program yüklemememe rağmen 120GB'dan 80'lere düştü (110-100-90 diye belirli bir zaman aralığında) 1 hafta önce ise diskten oyun silerek yine 130 GB'a kadar geri getirdim bu sefer yine disk dolmaya başladı. 110'a kadar geldi. Bu neden oluyor? Temp, prefetch falan düzenli temizliyorum dosya indirmediğime de eminim.

WinDirStat programı ile hangi dosya ne kadar yer kaplıyor rahatlıkla görebilirsin.

120 GB disk nasıl 130 GB boyuta geri gelir? Kafam karıştı. :D
Edit- hee anladım boyut yüksek disk kullanıyorsun 120 GB boş alan kalmış.

Windows64 net sitesinden tüm gereksiz özellikleri silinmiş bir Windows ISO dosyası seç sistemi formatla. Korsan olmayacak eğer elinde orijinal lisans varsa girersin orijinal olur.
Bazen Windows kendisi boş yere diski şişirir.
Yanına da Kaspersky free kurarsın olur cillop gibi.

Son düzenleme:
Steam bazen indirme dosyalarını silmeyebiliyor onları kontrol edebilirsin bana da aynısı oluyordu sorunun bu olduğunu keşfettim

Nereden kontrol ediliyor hocam bu? Ben bakayım bugün benimde azalma oluyor gibi 2 tane oyun olmasına rağmen.
Tüm oyun indirmelerin bittikten sonra sol üstteki menüden steam>ayarlar>indirmeler menüsünde önbelleği temizle tuşuna tıkla sürücüde yer açılmadıysa sürücüdeki steam klasörünü aç steam>steamapps burada ''downloading ve ''temp'' klasörleri içindeki her şeyi sil tekrar kontrol et steam birden fazla sürücüde ise hepsinde aynı işlemi yap.

NVIDIA App'de da MSI Afterburner'da oyunları oto kaydetme var onu bir kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı