SSD'de takılmayan oyunlar HDD'de takılıyor

aleealpaa2

Hectopat
Herkese merhaba, benzer bir başlık göremediğim için yeni bir konu açma ihtiyacı hissettim.

Problem: Laptop bilgisayarım satın aldığım günden beri, kurulumu HDD'ye yapınca, age of mythology, wot blitz gibi küçük oyunlarda bile takılma, kasma yapıyor. Bu sorundan dolayı servise gönderdim ancak HDD'de dahil olmak üzere her şey normal çıktı. Daha sonra oyunları SSD'ye kurunca bu problemi yaşamaz oldum ancak SSD boyutum 128 GB ve Windows'da SSD'ye kurulu olduğu için 1 büyük oyundan fazlasını yükleyemiyorum.

Sistem özelliklerim: i7 7700HQ 2.8 GHz CPU, GTX 1050 GPU, 8 GB RAM, 1 TB HDD, 128 GB SSD,
Model: ASUS FX553VD-DM160

Son düzenleyen: Moderatör:
Hd tune pro ile error scan testi yapar mısınız hdd'ye
Testi yapıp sonuçları paylaşacağım, teşekkür ederim. 😊
Oyunları oynamadım, bilmiyorum ama hikayeli oyun ise menü geçişleri, yüklenme ekranları vs. takılması normal.
Biri 2002 yılında çıkmış, diğeri ise mobil platformlarda dahi oynanan 1-2 gb boyutundaki oyunlar. Bunlara özgü bir durum da yok, sadece sorunu daha iyi anlatabilmek için örnek olarak bu ikisinin ismini verdim. Takılmalar ise akan oyun içerisinde gerçekleşiyor. HD Tune dan gelen sonuçlara göre daha net bir şey söyleyebilirsiniz belki. Şuan taramanın bitmesini bekliyorum. Teşekkür ederim. 😊
Hd tune pro ile error scan testi yapar mısınız hdd'ye
Uzun tarama sonucunda elde ettiğim veriler bunlar, umarım anlayabilirsiniz. Warning yazan kısımdan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (28).png
    Ekran Görüntüsü (28).png
    93 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Görüntüsü (32).png
    Ekran Görüntüsü (32).png
    42,3 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran Görüntüsü (33).png
    Ekran Görüntüsü (33).png
    64,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Testi yapıp sonuçları paylaşacağım, teşekkür ederim. 😊

Biri 2002 yılında çıkmış, diğeri ise mobil platformlarda dahi oynanan 1-2 gb boyutundaki oyunlar. Bunlara özgü bir durum da yok, sadece sorunu daha iyi anlatabilmek için örnek olarak bu ikisinin ismini verdim. Takılmalar ise akan oyun içerisinde gerçekleşiyor. HD Tune dan gelen sonuçlara göre daha net bir şey söyleyebilirsiniz belki. Şuan taramanın bitmesini bekliyorum. Teşekkür ederim. 😊

Uzun tarama sonucunda elde ettiğim veriler bunlar, umarım anlayabilirsiniz. Warning yazan kısımdan kaynaklı olabilir mi?
Bad sector olan hdd'den hayır gelmez derler. İmkanınız varsa hdd reggenerator ile bir low level format atabilirsin.

Bad sector olan hdd'den hayır gelmez derler. İmkanınız varsa hdd reggenerator ile bir low level format atabilirsin.
HDD'yi de değiştiririm sorun olmaz ama onu değiştirince sorunun gideceğine emin olamıyorum. Yazılımsal veya basit birkaç ayarla çözebileceğim bir şeyse üzülürüm. Bilgisayar tamircileri de çok anlamıyor bu oyun işlerinden ama çözüm bulursam sonucu buraya da yazacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı