Çözüldü SSD'de TBW nedir?

• Konuyu başlatan Ivae
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 20.513
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ivae

Hectopat
Arkadaşlar yeni SSD aldım ama TBW eşiğinin aşılması durumda biter diyor. Bu nedir?

20211008_134025.jpg

20211008_134025.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
TBW = Terabytes Written. Bu SSD'nin vadettiği değer 170 TB, bu değeri geçersen garantisi bitiyor. Garanti veya TBW hangisini en önce geçersen bitiyor garanti.
@deMarc arkadaşımızın postuna yanlış denmiş ama Samsung da "toplam yazılan Bayt" olarak yazmış.

Eki Görüntüle 1183654
Çok güzel. O zaman SSD'nin ömrü 300 Byte.

Ama ben seni de düzelteyim dostum, sorun yok. O metni tercüme eden hatalı tercüme etmiş. Samsung'un kendi sitesinden doğrusunu öğrenebilirsiniz:

Rica ederim 😎

Çok güzel. O zaman SSD'nin ömrü 300 Byte.

Ben de aynısını düşünmüştüm fakat burada bir anlam kargaşası var, hem toplam "yazılan Bayt yazılıp" hem terabayt cinsinden yazılması bana da saçma geldi, o zaman TBW değil TTW yazmaları gerekiyordu diye düşündüm. Ya çeviri de bir hata var ya başka bir yanlışlık.

Recep Baltaş'ın düzeltmesi doğru, TBW ile birlikte yazılan değerin yanında TB ibaresi yoksa Terabytes Written olarak belirtilmesi daha mantıklı oluyor. 300TB TBW denmiş olsayı Total Bytes Written diyebilirdik. Hatamı kabul ediyorum, gerçi üreticilerin ifadelerindeki standartsızlık da çanak tutmuş bu kavram karmaşasına. Zaten dediğim gibi önemsiz detaylar bunlar.

Recep Baltaş'ın düzeltmesi doğru, TBW ile birlikte yazılan değerin yanında TB ibaresi yoksa Terabytes Written olarak belirtilmesi daha mantıklı oluyor. 300TB TBW denmiş olsayı Total Bytes Written diyebilirdik. Hatamı kabul ediyorum, gerçi üreticilerin ifadelerindeki standartsızlık da çanak tutmuş bu kavram karmaşasına. Zaten dediğim gibi önemsiz detaylar bunlar.
Google bile hatalı makaleyi gösteriyor, raporladım.

1633693438732.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı