TBW = Terabytes Written. Bu SSD'nin vadettiği değer 170 TB, bu değeri geçersen garantisi bitiyor. Garanti veya TBW hangisini en önce geçersen bitiyor garanti.
Samsung 850 EVO delivers a SATA 6Gb/s interface, 2.5-inch form factor, and capacities ranging from 120GB to 1TB. Download 850 EVO firmware, driver, and more.
Ben de aynısını düşünmüştüm fakat burada bir anlam kargaşası var, hem toplam "yazılan Bayt yazılıp" hem terabayt cinsinden yazılması bana da saçma geldi, o zaman TBW değil TTW yazmaları gerekiyordu diye düşündüm. Ya çeviri de bir hata var ya başka bir yanlışlık.
Recep Baltaş'ın düzeltmesi doğru, TBW ile birlikte yazılan değerin yanında TB ibaresi yoksa Terabytes Written olarak belirtilmesi daha mantıklı oluyor. 300TB TBW denmiş olsayı Total Bytes Written diyebilirdik. Hatamı kabul ediyorum, gerçi üreticilerin ifadelerindeki standartsızlık da çanak tutmuş bu kavram karmaşasına. Zaten dediğim gibi önemsiz detaylar bunlar.
Recep Baltaş'ın düzeltmesi doğru, TBW ile birlikte yazılan değerin yanında TB ibaresi yoksa Terabytes Written olarak belirtilmesi daha mantıklı oluyor. 300TB TBW denmiş olsayı Total Bytes Written diyebilirdik. Hatamı kabul ediyorum, gerçi üreticilerin ifadelerindeki standartsızlık da çanak tutmuş bu kavram karmaşasına. Zaten dediğim gibi önemsiz detaylar bunlar.