SSD'de Tüm Veriler Nasıl Silinir?

Makaleler
1
Merhaba, bilgisayarıma format atacağım fakat bazı uygulamalar ile formattan sonra bile dosyalar geri geliyor sanırım. Geri gelmeyecek şekilde her şeyi nasıl yok edebilirim? Samsung SSD kullanıyorum ve uygulamasında böyle bir sekme var. Tam olarak ne işe yaradığı hakkında fikrim yok.
Konu onaylanırken biraz araştırdım. USB takmam gerekiyormuş, yaptım fakat uygulama görmedi. Bilgisayarımda yalnızca bu SSD mevcut ve elimdeki USB'de Windows 10 var. Acaba boş bir USB mi kullanmam gerekiyor ve sonrasında da içinde Windows 10 olan bir USB ile yükleme mi yapmam gerekli?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    87,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Secure Erase tam olarak geri getirilemeyecek seviyeye yakın silme gerçekleştirir fakat hiçbir veri asla geri getirilemez değildir unutmayın. 3/4 farklı şifreleme sistemi ilede üstünden geçseniz bir şekilde veriler geri döndürülme olasılığı var. Fakat 2. el olarak satacaksanız bu yönetimi yaptıktan sonra güvenli olarak satabilirsiniz sanırım. Yada hirens boot cd de bulunan killdisk v4.1 dos sürümü ilede 1 kez silin kafanız rahat olsun.

(killdisk dos sürümünü UEFi'li olmayan anakartta, sata configuration "ide" ayarı seçili şekilde silerseniz daha iyi olur.

Secure Erase tam olarak geri getirilemeyecek seviyeye yakın silme gerçekleştirir fakat hiçbir veri asla geri getirilemez değildir unutmayın. 3/4 farklı şifreleme sistemi ilede üstünden geçseniz bir şekilde veriler geri döndürülme olasılığı var. Fakat 2. el olarak satacaksanız bu yönetimi yaptıktan sonra güvenli olarak satabilirsiniz sanırım. Yada hirens boot cd de bulunan killdisk v4.1 dos sürümü ilede 1 kez silin kafanız rahat olsun.

(killdisk dos sürümünü UEFi'li olmayan anakartta, sata configuration "ide" ayarı seçili şekilde silerseniz daha iyi olur.
2. el olarak satacağım için bu işlemi yapmak istiyorum fakat tam olarak anlayamadım. İnternette izlediğim videoların hepsinde iki tane SSD bulunuyor ve işletim sistemi olmayana bu işlemi uyguluyorlar. Benim yapmam gereken bu uygulama ile bir bootable USB diski oluşturmam ve işlem bittikten sonra ise Windows yükleyebilmek için başka bir USB'de Windows'u hazır mı bulundurmam gerekiyor?
Şimdi denedim fakat ''Frozen State'' hatası alıyorum.
Araştırdım ve birkaç saniyeliğine SATA kablosunu çıkarıp yeniden takmam gerekiyormuş. Artık güvenlik mi desem yoksa düşünülmemiş saçma bir durum mu desem anlam veremedim. Laptopta işlem anında ben söküp takma işlemini nasıl yapabilirim ki?
Sanırım Magician yardımı ile yapamayacağım bu işi. Önerdiğiniz başka bir yol var mı?

Son düzenleme:
Siz hiç bu olaylara girmeyin. Başka bir pc ye takın ssd yi. Windows kurulum ekranında disk bölümleme seçeneklerinden ssd üzerindeki tüm bölümleri silin olsun bitsin. Sattığınız kişi sizin verilerinizi geri yüklemeyle uğraşmaz hiç :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı