SSD'de ve HDD'de veri kaybı

55superx

Megapat
Katılım
6 Haziran 2019
Mesajlar
13.950
Makaleler
2
Çözümler
76
Arkadaşın bilgisayarında SSD diskten 10 GB ve HDD diskten ise tam 200 GB veri kaybı olmuş. Bazı oyunların tamamı yok, bazı oyunlar ise dosya eksikliği nedeniyle onarım istiyor. Oyun harici dosya kaybı oldu mu bakamadım ama olmuş olabilir. HD Tune ile baktım: SSD ve HDD diskte bad sector falan yok. Sizce neden olabilir? Giden veri gitti, arkadaş da soğuk suyunu içti ama yine benzer bir sorun çıkmasın diye sormak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşları yalanlamış olmak için değil de ben veri silen virüse hiç denk gelmedim. Veri şifreleyen ve verileri bozan virüsler var. Ancak silme işlemini bir virüsün yapmış olduğuna inanmıyorum. Gereksiz dosyaları silen bir program yanlışlıkla oyun dosyalarına ellemiş olabilir. Tabii bu da çok zorlama bir ihtimal. Belki MFT ile ilgili bir bug olabilir. Ya da disk birleştirme sırasında elektrik kesintisi vb.
 
Dosyalar silinmemiş; gizlenmiş olabilir bir virüs yüzünden.
Silinmiş bir yerde herhangi bir yere SHIFT tuşuna basılı tutarak sağ tıkla sonra Komut İstemini Burada Aç'a bas. Sonra şu kodu gir attrib -h -r -s /s /d *.*
Dosyalar geri gelirse Musallat benzeri bir virüs bulaşmıştır. Gelmemişse de dosyaları silen bir virüs bulaşmış olabilir. Eset Nod 32 ya da Kaspersky indirip tam tarama yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı