SSD'deki tüm veriler nasıl silinir?

WithTheRuleOfLaw

Hectopat
Merhabalar,

Elimdeki Windows kurulu olan SSD'yi servise verme durumum hasıl olabilir. Bu nedenle içindeki tüm verileri (geri getirilemeyecek şekilde) silmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Format atın. Sonra Windows kurup diski ağzına kadar doldurun. Boş alan kalmasın. Eski dosyalarınızın üstüne başka şeyler yazılmış olur ve getirilemez.

Biçimlendirince bazı programlar ile verileri kurtarabiliyorlar. Format veya biçimlendirmede veriler tam olarak yok edilmez. Sadece görünmeyecek hale getirilir. Diske bir şeyler indirdikçe bu dosyaların üzerine yeni dosyalar yazılır böylece eskileri kaybolmuş olur. Diskteki özel dosyaların yok olmasını istiyorsanız biçimlendirip veya format atıp sonra diski ağzına kadar doldurursanız dosyalarınızı göremeyeceklerdir. Görebilecekleri tek şey ağzına kadar doldurmak için kullandığınız şeyler olacaktır. Ben olsam onu da oyun falan indirerek yapardım.

Biçimlendirince bazı programlar ile verileri kurtarabiliyorlar. Format veya biçimlendirmede veriler tam olarak yok edilmez. Sadece görünmeyecek hale getirilir. Diske bir şeyler indirdikçe bu dosyaların üzerine yeni dosyalar yazılır böylece eskileri kaybolmuş olur. Diskteki özel dosyaların yok olmasını istiyorsanız biçimlendirip veya format atıp sonra diski ağzına kadar doldurursanız dosyalarınızı göremeyeceklerdir. Görebilecekleri tek şey ağzına kadar doldurmak için kullandığınız şeyler olacaktır. Ben olsam onu da oyun falan indirerek yapardım.
Yazılım kullanmak daha pratik olmaz mı?

Benim hiç böyle bir şey yapmam gerekmediği için bilmiyorum. Ama kendimi konuyu açan kişinin yerine koyarsam kendim yapmam daha garantiliymiş gibi geliyor.

Bunu nasıl kullanıyoruz? Program nasıl bir işlem yapıyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı