SSD'den HDD'ye klonlama sırasında dosya kaybolması

warroq

Femtopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün Technopat YouTube kanalından bir video izleyerek SSD'de bulunan sistemimi HDD'ye aktarmaya çalıştım. Ve bir şeyler ters gitti. Diskimi biraz mahvettim diyebilirim sanırım.

Şöyle ki 1TB alanı olan harddiskin içerisine 110GB kadar dolu olan bir SSD kopyalamaya çalıştım. HDD içerisinde yeterli alan vardı SSD dosyalarını almak için hatta fazla alan bile kalıyordu. Buna özen gösterdim. Sonuç ise benim için HDD alanımın SSD alanı ne kadar ise o kadar gözükmesi ve içine SSD dosyalarımın gelip diğer dosyalarımın kaybolması oldu. Benim amacım ise HDD içerisinde ki boş alana SSD'nin tamamını kopyalamak ve sistemimi HDD üzerinden kullanmaya başlamaktı. Şu an disk yönetimi kısmında kaybolan dosyalarımın kapladığı alan kadar bir bölüm - sağlam (kurtarma bölümü)- olarak gözüküyor. Dosyalarım o bölümün içerisinde midir? Eğer orada ise ulaşabilir miyim? Nasıl ulaşırım? Veya herhangi bir çözüm öneriniz var mı?
Bahsi geçen Technopat videosu linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve evet biliyorum videoda SSD-->HDD değil HDD--->SSD diyor.
 
Evet duruyor. Geçirmek istememin sebebi oyunlarımı oraya taşımak istememdi. Yani sadece oyun için kullandığım bir disk yapmak istedim SSD yi.
 
Dosyalarım o bölümün içerisinde midir? Eğer orada ise ulaşabilir miyim? Nasıl ulaşırım? Veya herhangi bir çözüm öneriniz var mı?
Sorularım bunlardan ibaret şuan bunlara cevap arıyorum sadece ama ilginiz için teşekkürler.
 
SSD içindeki dosyalarımın hepsi HDD ye KOPYALANDI. Ve HDD 1TB dan 110GB ye düştü. Kaybolan GBlı kısımda kaybolan dosyalarım var. Ben onlara ulaşmaya çalışıyorum.
 

Geri
Yukarı