Steam SSD'den HDD'ye taşımak mümkün mü?

430518

Hectopat
Arkadaşlar, şimdi Steam SSD'de 48 GB yer kaplıyor ve bu benim diske göre çok fazla. Steam'i SSD'den HDD'e taşıyabiliyor muyum? Diyelim ki taşıdım, oyunlarda yavaşlama, kasma veya donma sorunları oluşur mu?

1700174597387.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, şimdi Steam SSD'de 48 GB yer kaplıyor ve bu benim diske göre çok fazla. Steam'i SSD'den HDD'e taşıyabiliyor muyum? Diyelim ki taşıdım, oyunlarda yavaşlama, kasma veya donma sorunları oluşur mu?

Eki Görüntüle 2018481
Taşıyabilirsiniz. Nasılına cevabım yok ama şunu biliyorum ki bazı oyunlarda anlık donmalar yaşayabilirsiniz hdd'nin okuma ve yazma süreleri çok yavaş olduğu için.

Steam istemcisinden "ayarlar" menüsüne gidin. "depolama" sekmesini açın. taşımak istediğiniz oyunların bulunduğu sürücüyü seçin. taşımak istediğiniz oyunları seçin ve "taşı"ya tıklayın.

Taşıyabilirsiniz ama bariz bir fark olur çoğu oyunda. Bazı oyunlarda hdd modu olabiliyor, onu kullanırsınız en kötü.
Taşıyabilirsiniz. Nasılına cevabım yok ama şunu biliyorum ki bazı oyunlarda anlık donmalar yaşayabilirsiniz hdd'nin okuma ve yazma süreleri çok yavaş olduğu için.
Taşırsınız da performans kaybı yaşanmaz ancak oyunların açılma süresi artar.
Steam istemcisinden "ayarlar" menüsüne gidin. "depolama" sekmesini açın. taşımak istediğiniz oyunların bulunduğu sürücüyü seçin. taşımak istediğiniz oyunları seçin ve "taşı"ya tıklayın.
Kasma donma olmaz ama yeni oyunların SSD'de olması öneriliyor.

Oyunları taşımayacağım. Benim istediğim oyunlar SSD'de kalmaya devam edecek. Ben sadece Steam'i HDD'ne taşımak istiyorum. Fotoğrafta gözüktüğü gibi Steam'in boyutunun 48 GB olduğu yazıyor. Bu benim SSD için çok fazla. Steam'i HDD'ne taşırsam SSD'de 48 GB'lık yer açılacağını düşündüğüm için Steam'i HDD'ne taşımak istiyorum. Böyle bir şey olursa oyunlarda yavaşlama olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı