SSD'den SSD'ye veri aktarımı nasıl yapılır?

serdarrrr4r

Picopat
Katılım
5 Ocak 2024
Mesajlar
383
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
AGI 512gb 3500/3000, Kioxia 1TB 7300MB/s 6400MB/s
Anakart
ASRock A520M HVS
Benim 512 GB bir SSD'im var. Ancak yetmediğinden yenisini aldım. Mevcut SSD mi M.2 dönüştürücüye takacağım. Yeni gelen SSD'yi anakarta şu an elimdeki SSD'den istediğim dosyaları seçerek yeni gelecek SSD'ye aktarabilme gibi şansım var mı? Yoksa her şeyi en baştan mı kuracağım?
 
Kankam anladığım kadarıyla 2 tane m.2 SSD var sende. Eğer tek giriş varsa ve elinde sata bağlantısı yapacak SSD yoksa yapamazsın bu dediğini. Sata girişine takabilirsen PC'de 2 tane disk gözükür oradan taşırsın.
 
Kankam anladığım kadarıyla 2 tane M.2 SSD var sende. Eğer tek giriş varsa ve elinde SATA bağlantısı yapacak SSD yoksa yapamazsın bu dediğini. SATA girişine takabilirsen PC'de 2 tane disk gözükür oradan taşırsın.

AGI SSD'yi X1 girişine takacağım. Ivır, zıvırları oraya yükleyeceğim. Zaten X1 984MB okuma, yazma veriyor yeterli oyunları vesaire Kioxia'ya yükleyeceğim.
 
Kankam Windows taşımakla uğraşma. Windows kurulu olanla PC'yi açtın, yeni SSD içerisinde sabit disk bölümü oluşturma aracıyla atıyorum X: diye bölüm oluşturdun. Dosyaları ona atacaksın sonra da Windows ISO aracıyla Windows kuracaksın yeni SSD'ye. Kurduktan sonra BIOS'tan boot devices bölümünde artık yeni SSD'yi başa getireceksin. Girdikten sonra windows.old klasörü gelecek. Onu sileceksin artık tek Windowslu SSD olacak PC'de.
 

Geri
Yukarı