SSD'ler neden bu kadar pahalı?

esyal21

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
1.970
Çözümler
8
Yer
İstanbul
Ocak başı gibi 256 GB SSD'leri 300 bandında bulabiliyordum. Şimdi 128 gblıklar bile 600. Neden bu kadar pahalı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal ama HDD ve SSD lerin bu kadar pahalanması çok zor durumda bırakıyor bizi.
Masana koyduğun zeytini peyniri bile zor alacak duruma geliyorsun. Neyse, sadece döviz falan değil üretim de etkili. Üretimi duran veya stokta az kalan ürünler genelde fahiş fiyatlardan koyulur. SATA SSD'ler bu nedenle daha pahalı çoğunlukla. Ayrıca silikon veya hammadde kıtlığı da üretimi etkilediği için fiyatları değiştiriyor.
 
Masana koyduğun zeytini peyniri bile zor alacak duruma geliyorsun. Neyse, sadece döviz falan değil üretim de etkili. Üretimi duran ve az kalan ürünler genelde fahiş fiyatlardan koyulur. SATA SSD'ler bu nedenle daha pahalı çoğunlukla. Ayrıca silikon veya ham madde kıtlığı da üretimi etkilediği için fiyatları değiştiriyor.

Ay sonunda kadar hala artar mı? Ya da dolara göre doğru orantılı mı artıyor fiyatlar? Öyleyse şimdiden alacağım. İndirim bile gelse ucuzlamaz.

Maalesef, o sorunu Technopat üyeleri çözemez😅

Keşke çözebilsek hocam. 256 GB SSD ile hayatta kalmak çok zor. Heleki iyi sistem varken oyunları oynayamamak.
 
Ay sonunda kadar hala artar mı? Ya da dolara göre doğru orantılı mı artıyor fiyatlar? Öyleyse şimdiden alacağım. İndirim bile gelse ucuzlamaz.
Bilmem ben hammadde sağlayıcı, üretici veya satıcı değilim. Dövizlerin artması tabii ki fiyatları arttırıyor ama ay sonuna kadar o kadar da arttırmaz. Fiyatlar çok değişirse diğer etkenlerden değişir. Serbest piyasa sonuçta isteyen istediği ürüne istediği fiyatı girebilir.
 

Geri
Yukarı