SSD'lere disk birleştirme yapılmalı mı?

Sanırım gerektiğin de yapıyor hocam. Windows'ta zaten TRIM arkada açıktır daima. Gerekince kendisi yapar. Orası sanırım HDD'ler için geçerli bir süre.
Ben de öyle düşündüm. Geçenlerde 970 EVO'ya yapmıştım denemek için. Bakalım ne zaman yapacak tekrar.

Yapabilirsiniz. O kısım SSD'ler için TRIM adı verilen işlemi uyguluyor, SSD üzerindeki kirli blokların temizlenmesi amacıyla. Yani faydalı bir işlemdir, kapatılmamalı.
Hocam peki zamanı hakkında sizin fikriniz nedir? Haftada bir kesin olarak mı yapıyor, yoksa gerektiğinde mi?

Aralığı kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Haftada bir yeterli.
Zaten haftada bir seçili ama SSD diskime 1 aydır yapmamış. Benim merak ettiğim, haftada bir seçince kesin olarak mı yaptığı, yoksa gerektiğinde mi.

Zaten haftada bir seçili ama SSD diskime 1 aydır yapmamış. Benim merak ettiğim, haftada bir seçince kesin olarak mı yaptığı, yoksa gerektiğinde mi.

Haftada bir elle de kırpma yapabilirsiniz, kendisi otomatik yapamıyorsa. Ben de süreli kırpmayı kapattım, manuel yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı