SSD'lerin sürekli yazma yapması

Lulza

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung Sata 870 EVO
Merhabalar,

Gün geçtikçe SSD'min daha yavaş çalıştığını fark ettim ve sağlığına bakmak için CrystalDiskInfo indirip kontrol ettim.
Yaklaşık olarak 3 yıllık diskimin sağlık sonucunu görünce şok oldum.

Screenshot_6.png

Bunu görünce 'muhtemelen disk bozulmuştur yıpranmıştır' dedim, normal karşıladım ve bu sene 10 Ocak'ta Samsung Sata 870 aldım.
Yine bi bakayım sonuçlar nasıl diye ve yine bir şok yaşadım.

Screenshot_4.png

2 diskin de böyle yazması imkansız. İşten gelip birkaç tane CS maçı, bu aralar da Lost Ark oynamaktan başka hiçbirşey yapmıyorum ve yeni aldığım disk de 100 TB yazmış ve sağlık gitgide düşüyor. Buna sebep nedir bilginiz var mı?

Ekran görüntüsünü aldığın sırada belleğin kullanımının yüksek olduğunu görüyorum. Yük gerektiren bir şeyler çalışmadığında böyleyse oyun oynadığında Windows sanal belleğine başvuruyor olabilir.

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi
Samsung Magican'dan bakar mısın? Programını silip baştan yükle. Hatadan kaynaklı olabilir.
Ağustos ayından itibaren kullanıyorum, kullanım değerlerim.

Eki Görüntüle 1337099

Buna kıyasla sizinki çok yüksek.

samsung.png

Maalesef burda da 98 TB olarak gözüküyor. İnanın benim sistemde de maksimum sizin değerleriniz kadar değerler olmalı. Hiçbir yük altında çalıştırmıyorum, görev yöneticisinden takip ediyorum sürekli yazma yapmıyor da bilgisayar.

Eki Görüntüle 1337108

Maalesef burada da 98 TB olarak gözüküyor. İnanın benim sistemde de maksimum sizin değerleriniz kadar değerler olmalı. Hiçbir yük altında çalıştırmıyorum, Görev Yöneticisi'nden takip ediyorum sürekli yazma yapmıyor da bilgisayar.

Crystal disk ınfo'yu silip buradan bir daha yükleyin. Bir hata vb. olabilir.

Hata falan yok. SMART verilerini görmüyor musunuz?

Nvidia Shadowplay ya da AMD'deki karşılığı neyse ondan kullanıyor musunuz? Oyun oynarken arkada kayıt alıyor, güzel hareket yapınca kaydet diyorsunuz, son 5 dakikayı falan kaydetmiş oluyor. Akla ilk gelen bu.
Ayrıntılarını bilmiyorum ama disk ile mining yapılan şeylerden kullanmadığınızı umuyorum ama kullanım miktarına bakınca en mantıklı ihtimal bu geliyor bana.
Sanal disk olma ihtimali için bellek hakkında en ufak bilgisi olmayan birinin yazdığı iğrenç bir programı kullanıyor olmanız lazım. Normal kullanımda imkansız.
Windows Search de kafasına göre takılır ama böyle şeyler yapmaması lazım.

Genel zamana göre değil de saate göre örnek karşılaştırma söyleyeyim. Elimdeki 2911 saat çalışan 1 TB'lık 870 EVO 4183 GB veri yazmış. Saat başına 1,43 GB. Ana diskim olan 250 GB'lık 970 EVO ise tam 1 yıl önceye kıyasla 3415 saat kullanılmış, 13243 GB veri yazılmış. Saat başına 3,87 GB. Sizinki saat başına 165,5 GB.

Kullanımlarınızı sürekli gözlemleyin. Bence direkt temiz format atın ve her şeyin en güncelini kurun. Temel olmayan kullandığınız her programı kullanırken dikkatle verileri inceleyin.

Bu arada sanıyorum ki firmware güncellemeniz var. Bendeki firmware numarasında sizdeki 1 yerine 2 var.

Crystal disk ınfo'yu silip buradan bir daha yükleyin. Bir hata vb. olabilir.
Durum hala aynı. 870'i almadan önce ne programlar yükledim bu sorunludur belki diye.
Hata falan yok. SMART verilerini görmüyor musunuz?

Nvidia Shadowplay ya da AMD'deki karşılığı neyse ondan kullanıyor musunuz? Oyun oynarken arkada kayıt alıyor, güzel hareket yapınca kaydet diyorsunuz, son 5 dakikayı falan kaydetmiş oluyor. Akla ilk gelen bu.
Ayrıntılarını bilmiyorum ama disk ile mining yapılan şeylerden kullanmadığınızı umuyorum ama kullanım miktarına bakınca en mantıklı ihtimal bu geliyor bana.
Sanal disk olma ihtimali için bellek hakkında en ufak bilgisi olmayan birinin yazdığı iğrenç bir programı kullanıyor olmanız lazım. Normal kullanımda imkansız.
Windows Search de kafasına göre takılır ama böyle şeyler yapmaması lazım.

Genel zamana göre değil de saate göre örnek karşılaştırma söyleyeyim. Elimdeki 2911 saat çalışan 1 TB'lık 870 EVO 4183 GB veri yazmış. Saat başına 1,43 GB. Ana diskim olan 250 GB'lık 970 EVO ise tam 1 yıl önceye kıyasla 3415 saat kullanılmış, 13243 GB veri yazılmış. Saat başına 3,87 GB. Sizinki saat başına 165,5 GB.

Kullanımlarınızı sürekli gözlemleyin. Bence direkt temiz format atın ve her şeyin en güncelini kurun. Temel olmayan kullandığınız her programı kullanırken dikkatle verileri inceleyin.

Bu arada sanıyorum ki firmware güncellemeniz var. Bendeki firmware numarasında sizdeki 1 yerine 2 var.

AMD ekran kartım var ama kayıt almıyor. Bilerek kapattım onu zaten FPS düşmesin diye :D

Benim anlamadığım sorunun yazılım kısmında mı olduğu yoksa donanım kısmında mı. Donanımdan kastım başka bir parça buna engel olabilir mi? Çünkü SSD'yi aldığımda temiz olarak kurulum yapmıştım. Bundan önceki SSD'de kullandığım sistemin yerine sağlama almak adına temiz bir kurulum yapmıştım çünkü. Bilmediğim herhangi bir programı açmıyorum bu konuda bilinçliyim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı