SSD'li bilgisayarda Ready Boost açılır mı?

Makaleler
1
Arkadaşlar selam, iş bilgisayarımın RAM'i arkada çalışan iş programları yüzünden yetersiz kalıyor ve işimi yavaş yapmama sebep oluyor. Eskiden Ready Boost özelliğini kullanırdım (çok eskiden), aklıma geldi yapmak istedim fakat olmadı. Araştırdığıma göre SSD'li bilgisayarlarda olmuyormuş. Var mıdır acaba yapmanın bir yöntemi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam, iş bilgisayarımın RAM'i arkada çalışan iş programları yüzünden yetersiz kalıyor ve işimi yavaş yapmama sebep oluyor. Eskiden ready Boost özelliğini kullanırdım (çok eskiden), aklıma geldi yapmak istedim fakat olmadı. Araştırdığıma göre SSD'li bilgisayarlarda olmuyormuş. Var mıdır acaba yapmanın bir yönte mi?

Sanal RAM yapılabilir.

Flash bellek okuma yazma hızı yüksek ise olabilir ama bence SSD'den sanal RAM belirleyin ayarlardan o daha iyidir.
Çok yüksek değil ama RAM %90 larda olunca belki rahatlatır diye düşündüm.

SSD'den sanal RAM nasıl yapabilirim rehber var mı? İşte olduğum için çok bakamıyorumda gönderebilirsen mutlu olurum.

ReadyBoost hiçbir işe yaramıyor. Vista'dan kalma bir teknoloji. Hala neden var diye soracak olursanız hala NT çekirdeğini kullanıyoruz, ondan.
Anca pagefile.sys dosyasının boyutunu büyütürsün. Ama o da çok etki etmeyebilir.

Bu bilgisayar özelliklerinden performans ayarları olması lazım. Oradan sanal bellek arttırılabilir. Arttırılabilir diyorum zaten sistem az bir kısmı sanal bellek olarak zaten kullanır. Ama bu sistem SSD ömrünü kısmaktan başka bir işe yaramaz. Ana programların RAM ihtiyacı olduğu sürece sanal RAM beklediğiniz performansı veremeyebilir. Onun yerine RAM takviyesi yapmanız daha iyi olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı