SSD'li sistem geç açılıyor

Adata 480 GB SSD var sistemimde. İçinde sadece Windows ve Steam yüklü oyunlar D dsikinde ve bilgisayarı yeni formatladım. Windows'un sıkıntısından dolayı ve sistem 20 saniyede açılıyor. Sistemimin özellikleri şunlar:
Consair 8*2 Vengeance LPX siyah 3000MHz RAM.
Ryzen 5 2600.
Gigabyte B450M S2H.
Adata 480 GB SSD.
Gigabyte Radeon RX 590 8 GB.
Consair Spec Delta RGB PSU dahil 550W.
WD Blue 500 GB HDD.
20 saniye normal bir değer mi sistemi 2020'nin ocak ayında kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios güncellemesi yap.Eğer biosta fast boot özelliği varsa aktif et.Eğer delay değeri ayarlanıyorsa 0 yap.

20 normal değil galiba 120GB SSD var 4 saniye falan sürüyor açılması ya da 5.

Son düzenleme:
Benim de Corsair 1TB MP600 NVMe. Okuma 4950 MB-yazma 4250 MB SSD var ama 15-20 saniyede açılıyor.

Bende de aynı şekil Adata'nın 240 GB'lık SSD'sini kullanıyorum, 20 saniye'de açılıyor ama normal sanıyordum.

Benim PC normalde 4-5 saniyede açılıyor ama PC'ye restart atınca tuşundan 1.5 dakikada açılıyor bende sebebini anlamış değilim .

Bende hızlı başlat kapalıyken 1.5 yıllık Toshiba OCZ TR200 240GB ile 25 saniyede falan açılıyor sistem. Kasa Power tuşuna basmamdan itibaren masüstüne ulaşma sürem yani. Değerleriniz normal gibi. Hız testi yapın SSD'ye. Firmware Update güncellemesi varsa onu da indirin.Bios updateleri ile de windows açılma süreleri düşebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…