Çözüldü SSD'nin çoğu zaman 67 derece civarında gezmesi sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ddwad

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Kioxia 512 GB SSD
Merhaba. Dell marka laptopum var. İçinde Kioxia 512 GB SSD var. SSD sıcaklığı bazen 64-67 dereceleri buluyor. (AIDA ve SpeedFan) bazen oyuna girsem bile 54 derecelerde ama bazen de sadece Chrome açıkken bile 64 derece falan oluyor. Dell canlı destekle görüştüğümde bayağı güncellemeler falan yaptırttı ama hiçbiri bir işe yaramadı. Bu şekilde kullansam zararı olur mu? Laptopu servise mi yollamalıyım? Garantisi var hala ama servisleri bilirsiniz. İnsan yollamakta istemiyor.

Çözüm
Laptop altına laptop soğutucu kullanıyor musun?

Evet.

Sorunumu tesadüfen kendim çok ilginç bir şekilde çözdüm. Belki bu sorunu yaşayanlara bir yardımım olur diye yazacağım. Kullandığım bir yazılım uygulamasını her açtığımda bilgisayarımı dengeliden yüksek performansa alıyormuş. "arama kısmına Denetim Masası-donanım ve ses-güç seçenekleri"ne girdiğim zaman oradaki yüksek performansı "dengeli" yaptığımda SSD sıcaklığım 64 dereceden 44 derecelere düşüyor. Yani 20 derece fark ettiriyor.
Laptop olduğu için çok bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, 85 dereceye kadar sağlam olurlar genelde. Eklemeyi unutmuşum, 85 i geçerse muhtemelen bye bye der.

60 derecede kernel panic deneyimlemiştim. Seninki nasıl hala stabil?

Neyse, havalar da hamam oldu, mağlum, bir soğutucu takıverin. En olmadı plaka falan bir şey yapın, bir yere temas etsin.
Diskten diske değişiyor. 970 Evo Plus'ımın 2 senedir 50 altında çalıştığına hiç şahit olmadım. Tık bile demiyor SSD. 90 dereceye kadar da throttle yapmıyor. SMART uyarısı bile vermiyor. Bi de Kioxia 1TB diskim var şimdi. 70-75'e gelince ay çok sıcağım diye uyarı veriyor.

1690238260763.png

Şuan sistemde takılı olan disklerin sıcaklığı. A sürücüsü HDD, C ve D SSD. 970 Evo Plus şuan iş yerimdeki sistemde takılı. Başka bi konuda paylaştığım sıcaklık değeri buydu ama SSD'nin. İlk defa mavi ekran almıştım bu arada 1 senedir.

Android Subsystem for Windows yüklü bilgisayarda. Stickleri uzun zamandır böyle kullanıyorum. 1 sene oldu. 1 senedir ilk mavi ekranım.
SSD hızı beklediğimden epey düşük çıktı bu arada bu testle. Magician'la yaptığım zaman daha yüksek çıkıyor.
Eki Görüntüle 1848093Eki Görüntüle 1848101
Eki Görüntüle 1848108
Eki Görüntüle 1848109

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı