SSD nin ömrünü çok fazla dosya atıp silerseniz kısalır. Buradaki çok fazla miktarı kullanıcıya göredir.Bilgisayarınıza sürekli video, film müzik, kart okuyucudan veriler indirip silerseniz ömrü kısalır (Tercih edilen kullanım işletim sistemi ve ana dosya deposu ve sürekli açtıgınız bir program oyun gibi yüklenmesi ).Ama bu sizi korkutmasın 2 senede ömrü bitecek değil sonuçta. SSD den %30 bi performans artışı alabilirsiniz sisteminiz SATA 2 olduğu için. lakin piyasadaki En hızlı HDD lerden çok daha hızlı bir aktarım hızına erişeceksiniz. Bilgisayarınızı kullanırken ki olan yavaşlık RAM den kaynaklıdır arka planda sürekli çalışan uygulamalar ( Skype, Steam, Discord ve niceleri ) RAM miktarınızı büyük ölçüde Bitirir. Bilgisayarın dosya açma hızı ise HDD ile alakalıdır bu problemi SSD alınca kapayacaksınız. Bilgisayarınızın açılış hızını BIOS dan düşürebilirsiniz. Bilgisayarlar default özellik olarak açılırken sistem bileşenlerini birkaç kere test eder doğru çalışıp çalışmadıklarına bakarlar. Ben zamanında Pentium 4 kullanırken bu süreyi 12 saniyeye düşürmüştüm 1 kere sistem kontrolü yapıp bilgisayar açılıyordu. Ve en önemlisi arka planda sistem dosyalarının içinde gizlice çalışan virüsler olabilir. İşletim sisteminizin güvenliğinden eminseniz. Dolaşımda hız kaybetmemek için CCleaner programını kullanabilirsiniz ( Default olarak çerezleri ve geçmişi silen bi uygulama bir çok özelliği vardır temizlik sayesinde kazanacağınız RAM miktarını size bildirim olarak gösterir baya baya etki ediyor tabi otomatik kaydedilen şifreleri de siliyor aman dikkat onlar lazımsa orayı silen tik işaretini kaldıralım ) .
İyi günler