Öncelikle teşekkürler detaylı açıklama için. SSD'de çok fazla depolama ve yazma işlemi yapmayı düşünmüyorum. Dediğiniz gibi üzerine Windows 10 kuracağım. Ek olarak (açılma süresi çok uzun olan) bir kaç oyun kurarım diye düşünüyorum (Gta 5 gibi...). Bu oyunlar da fazla silip yüklemediğim oyunlar olur zaten. Geriye kalan tüm veriyi yine HDD'de kullanmaya devam ederim. Zaten bilgisayarda çok fazla veri depolayan birisi değilim. Medya verisi depolayan birisi değilim desem daha doğru olur. Film, dizi, müzik gibi şeyleri taşınabilir harddiskimde depoluyorum. Tabi bir gün internetsiz kalırsam diye oyun arşivim de var. 4TB Taşınabilir harddisk bu konuda işimi fazlasıyla görüyor.
Yavaşlık konusu da şöyle. Bilgisayarda çok yavaşlık hissettiğim zaman genelde RAM, CPU, Disk kullanımı gibi değerleri kontrol ediyorum. Çoğu zaman hepsi normal çıkıyor. Arkada genelde Steam, Spotify ve Internet Download Manager açık oluyor. Normal kullanımda en çok Opera Tarayıcı RAM kullanıyor. Sekme sayısı da fazla olursa 2GB'ı falan gördüğümü biliyorum yani. Fakat dediğim gibi RAM kullanımı çoğu zaman %50'yi geçmiyor. Yine de RAM konusunda şöyle bir sıkıntı olabilir (Sadece tahmin yürütüyorum. Bunun yavaşlık konusunda bir etkisi var mı bilmiyorum). Benim RAM'lerin MHz değerleri oldukça düşük. Anakartımın biraz eski olmasından dolayı 800 MHz kullanabiliyorum. Sizce bu değerlerin düşük olması yavaşlığa sebep olan etkenlerden birisi midir?
Dediğiniz BIOS seçeneklerini kontrol edeceğim eğer unutmazsam. CCleaner programını da bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri aktif olarak kullanıyorum. Uzun bir geçmişimiz var yani
Çok işime yarayan bir programdır ve aklıma geldikçe temizlik yaparım.
Son olarak işletim sisteminin güvenliğinden eminim fakat yine de SSD alırsam temiz kurulum yapıp HDD'yi de formatlayacağım. Cevaplarınız için teşekkürler tekrar.
Buna da baktım hatta SSD önerisi için ayrı bir konu da açtım fakat Toshiba kullanan bazı kişiler ömrünün çok çabuk kısalmasından falan şikayetçiymiş. O yüzden vazgeçtim gibi oldu Samsung 860 EVO'ya bakıyorum. Ve dün gece 283 lira olan SSD bugün 290 lira olmuş. Dolar yine yükselmiş bir an önce halletsem iyi olacak bu işi. Yarın gidip bakacağım Vatan Bilgisayar'a.