SSD'nin oyunlara katkısı var mı?

semih41

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda 320GB harddisk var ve içinde Windows 8.1 yüklü. Ben yeni kasa aldım, Corsair 400R. Donanımı kurdum hazırladım çok güzel, güçlü bir oyun bilgisayarı yaptım. Hardiskimi bağladım ve SSD'ye ihtiyaç duymadan kullanıyorum.
Bilgisayar 4 saniyede açılıyor, hem de harddisk'ten. Yani uzun lafın kısası ben bu SSD'yi alırsam ve içine oyun yüklersem sadece oyunun loding'ini mi hızlandırmış olurum yoksa kayıt yaparken falan da bir performans alır mıyım?

(Arkadaşlar bilgisayarımda WD Blue 320 gb var ve bilgisayar tam 0 ile 10 saniye arasında açılıyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaparım ama atıyorum gta 5 ona kursam performans almaz mıyım?

Ama Windows kurulu diski nasıl depo birimi yapacağım yani içini nasıl silip boşaltırım Windows'u nasıl silerim.

Oyunlarda performans tabiki de alırsın. Windows'u yeniden kuracaksın. Kurarken yerel disk C: yerine SSD'ye kuracaksın. Bu arada SSD kaç GB'lik?

Sistemde kesinlikle performans alırsın fakat oyunlarda sadece oyunun açılma hızı artar ve yüklenmeler hızlanır. Başka bir şekilde fps artırmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı