SSD'nin performansa etkisi nedir?

Arkaşlar ekteki gibi bir sistem topladım. Sizce SSD almama gerek var mı? Alırsam bütçemi çok zorlamış olacağım. Sizce 15 saniye bilgisayarın erken açılması için 250 TL vermeme gerek var mı? Ve SSD performansa etki eder mi?

SSD olmazsa olmazdır. Sonradan alınca sistemi ona aktarabilirsin ancak zaman kaybı olur. SSD'siz yeni bir sistem olmamalı, kullanıma etkisi çok büyüktür.

Benim de SSD ile ilgili merak ettiğim bir şey var. Oyunlar dışında SSD içine kesin kurulması gereken şeyler ne ? Oyunlar HDD de olsa da olur yani. Windows falan mı kuruyoruz SSD içine ?

Benim de SSD ile ilgili merak ettiğim bir şey var. Oyunlar dışında SSD içine kesin kurulması gereken şeyler ne ? Oyunlar HDD de olsa da olur yani. Windows falan mı kuruyoruz SSD içine ?

Tamamen sana kalmış bir şey. Windows'u SSD'ye kurarsan çok daha düşük açılış süresi elde edersin ve masaüstü kullanımında iyileşme elde edersin. Oyunları da aynı zamanda SSD'ye kurabilirsin ve bu sayede oyun açılış süreleri çok aza inmiş olur. Yani tamamen isteğe bağlı, HDD'ye kurarsan tek kaybın açılış süresi olur. Fakat bazı oyunlarda gerçekten ömür gidiyor açılmasını beklemekten.

Windows. Ben oyunu pek gerekli bulmuyorum açıkçası.

CS-GO oynadığından olabilir mi?

Şahsen benim düşüncem SSD lüks'tür. Senin sisteminin ne ömrünü uzatır nede performansını etkiler. Tek etkisi hızlı açılış , hızlı yükleniş kendimce gereksiz buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…