SSD'nin performansa etkisi nedir?

Şahsen benim düşüncem SSD lüks'tür. Senin sisteminin ne ömrünü uzatır nede performansını etkiler. Tek etkisi hızlı açılış , hızlı yükleniş kendimce gereksiz buluyorum.
Hızlı açılış beraberinde hızlı kullanım da getiriyor. Ssd öyle müthiş paralar değil artık, 120 gb sadece işletim sistemi yüklemek ve bazı programlar için gerekli oluyor. Hızlı açılıştan sonra hdd ile aynı mı kalıyor PC kullanımı yani? lütfen...

Şahsen benim düşüncem SSD lüks'tür. Senin sisteminin ne ömrünü uzatır nede performansını etkiler. Tek etkisi hızlı açılış , hızlı yükleniş kendimce gereksiz buluyorum.

Benim eski laptopda SSD yoktu,Birşey güncelleyene , dosya aktarana kadar yaşlanıyordum. Neyse ki şimdi bilgisayar kullanmıyorum.

SSD'siz sistem kullanırken sanki 10 yıl önceki sistemleri kullanıyor hissi veriyor bana. SSD şart ya. Sadece HDD ile olmaz bu iş.

AC Unity oynarken loading ekranları yüzünden kanser oldum. Bir loading ekranı en az 2 dakika sürüyordu. Ve bu 2 dakika beni oyundan ve hikayeden koparmaya yetiyordu. O yüzden artık SSD lüks değil gerekli bir şey gibi.

Benim de SSD ile ilgili merak ettiğim bir şey var. Oyunlar dışında SSD içine kesin kurulması gereken şeyler ne ? Oyunlar HDD de olsa da olur yani. Windows falan mı kuruyoruz SSD içine ?
120 GB lik bir SSD ise OS ve temel programlar. 240 GB ve üstüyse oyunda kurabilirsin.

@Mehmet Melik Arslan Tabi ki SSD almayın demiyorum. Bütçeniz varsa alın fakat ben illede alıcam ekran kartından kısıp SDD'ye para veririm denmesin diye diyorum. @Jira 2 dakika beklemek kimseyi öldürmez ben Civilization 5'de 5 dakika beklediğimi hatırlıyorum

SSD'siz sistem kullanırken sanki 10 yıl önceki sistemleri kullanıyor hissi veriyor bana. SSD şart ya. Sadece HDD ile olmaz bu iş.
Kağıt üzerinde sadece HDD olur. Lakin pratikte SSD nin çok faydası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…