SSD'nin Sistemdeki Önemi

Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Herkese selam. Bazılarınız belki görmüştür, mayısa doğru 6000 Tl'ye sistem toplayacağım. Ama şu kısımda kararsız kaldım; SSD'lerin kullanım amacını biraz araştırdığımda @BilgisayarKurdu SSD'ye büyük boyutu olan oyunlar kurulmaz, daha küçük boyutlu (3-4 GB kadar sanırım) programlar kurulur diyordu. Tabii ben de sistemi genel olarak oyun amaçlı toplayacağım için haliyle en düşük boyutlu ve hızlı çalışmasını istediğim program (Daha doğrusu oyun) 15 GB olur (Örneğin CSGO). O halde ben SSD almak yerine HDD'yi 1 TB yerine 2 TB yapsam daha mantıklı olmaz mı?

SSD yavaş yükleme ekranına sabit oyunlarda çok işe yarıyor. Öğneğin GTA5 ben online giriyorum geziyorum arkadaşlarım daha oyuna yeni bağlanmış oluyor. 240gb bi ssd alırsan çok rahat edersin. Benim SSD GTA5, BF4, CSGO yüklü ama hiç yer kalmadı. 120gb alcaksanda 1 tane büyük oyun anca kurarsın veya 2 tane küçük oyun CSGO, LOL gibi. Tamamiyle sana kalmış bi durum ama 120gb alsanda gerekli PC açılışını gerçekten çok fark ettiriyor.

Kesinlikle SSD almalısın. En azından Windows'u SSD'ye kurarsan çok rahat edersin. Oyunlarda da yükleme süresi olarak çok işine yarar. Mesela ben GTA 5'i SSD'de oynarken çok rahat oynuyordum. HDD'ye atınca hem açılış, yükleme süreleri çok arttı hem de oyunda hızlı giderken grafiklerin geç yüklenmesi gibi sorunlar oldu.

Bütçen varsa 480 GB SDD bile alabilirsin. Zevkine kalmış. İçine istedigin oyunları atarsın. Ama en az alacaksan 240 GB alman iyi olur. 120 GB alanlarda sonradan bir çoğu pişman olabiliyor. İçine oyun atıyorlar ama yerleri kalmıyor.

Online oyunlarda Dota 2 oynuyorum :) Herkes den önce bağlanıyorum adamları bekliyorum. SSD her yönden iyi. Bu ara fiyatları biraz tuzlu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı