Merhabalar, yeni bir bilgisayar alınca eski bilgisayarımın işletim sistemininin kurulu olduğu SSD'yi çıkarıp bir SATA to USB dönüştürücü ile yeni bilgisayarıma bağlamıştım, Backup alırken birden data+ ve data- uçları kısa devre yaptı ve SSD'nin bağlantısı anında koptu. Kısa devreyi düzeltip aynı adaptör ile tekrar bağladığımda da "not initialized" olarak unallocated disk şeklinde gözükmeye başladı disk yöneticisininde. "ınitialize disk" dediğim zaman da bir şey bir şey sunucusuna bağlantı başarısız oldu şeklinde bir hata verdi. Bende SSD'nin bozulup bozulmadığından emin olmak için gittim eski bilgisayarıma geri bağladım ve eski bilgisayarı açınca bir de ne göreyim? Bilgisayar normal bir şekilde Boot ediyor ve çalışıyor. SSD'nin hızı falan da düşmemiş, aynı eskisi gibi.
Ben de herhalde kısa devre olunca SSD değil de SATA to USB dönüştürücü bozuldu diye düşündüm, yeni bir dönüştürücü aldım. O da bugün elime ulaştı; önce 120GB'lık bir HDD ile test ettim, sorunsuz bir şekilde çalıştı. Daha sonra SSD'mi bağladım ama hala "not initialized" olarak gözüküyor ve bu sefer de "ınitialize disk" dediğim zaman "ıncorrect function" hatasını veriyordu. Ben de EaseUS Partition Master ile surface test yaptım ve diskin tamamı bad sector çıktı.
Diski tekrar laptop'uma (yani eski bilgisayarıma) bağladım ve hala çalışıyordu. Sonuç olarak SSD'de sorun yok, adaptörde sorun yok, USB soketinde de sorun yok. Sorun nerede?
The health and generic usability of the SSD decreases, bad sectors reported
www.hdsentinel.com
Kaynak böyle demiş hocam, ben de merak edip baktım bu şekilde olduğunu bilmiyordum fakat konudaki arkadaşın attığı ekran görüntüsünde olduğu üzere tamamının bad sector çıkması absürt olmuş. Hatalı bir ölçüm olabilir.
www.hdsentinel.com
Kaynak böyle demiş hocam, ben de merak edip baktım bu şekilde olduğunu bilmiyordum fakat konudaki arkadaşın attığı ekran görüntüsünde olduğu üzere tamamının bad sector çıkması absürt olmuş. Hatalı bir ölçüm olabilir.
Şaşırtıcı bir olay ama dediğiniz gibi tüm sectorlerin bad sector çıkması hatalı olabilir ki zira öyle bir şey olsa zaten Windows'un sağlıklı bir şekilde açılacağını düşünmüyor, imkan vermiyorum.
www.hdsentinel.com
Hocam anakartın SATA portu ile bağladım ve SSD çalışıyor. Yani SATA to USB dönüştürücüde olan sorun yok. SATA to USB dönüştürücüyü başka bir HDD ile test ettim, SATA to USB dönüştürücüde de sorun yok (yani USB portunda da). Sizce bu SATA to USB dönüştürücü ile SSD'yi bağladığım zaman oluşan sorunun nedeni ne olabilir? Ben bu SSD'yi dönüştürücü ile bağlayamayacak mıyım?
Bu arada moderatörlüğünüz hayırlı olsun yeni oldunuz herhalde.
Hocam anakartın SATA portu ile bağladım ve SSD çalışıyor. Yani SATA to USB dönüştürücüde olan sorun yok. SATA to USB dönüştürücüyü başka bir HDD ile test ettim, SATA to USB dönüştürücüde de sorun yok (yani USB portunda da). Sizce bu SATA to USB dönüştürücü ile SSD'yi bağladığım zaman oluşan sorunun nedeni ne olabilir? Ben bu SSD'yi dönüştürücü ile bağlayamayacak mıyım?
Bu arada moderatörlüğünüz hayırlı olsun yeni oldunuz herhalde.