SSD'ye bir kere disk birleştirme yapmak

Yer
İzmir Bornova
Daha fazla  
240 GB kapasiteli SSD hard diskimde 13 GB toplam alanım kaldı. Bu alanı arttırmak için disk birleştirme işlemini bir defaya mahsus olmak üzere yapsam sorun olur mu? Genel olarak yapılmaması gerektiğinden bahsedilmiş; ancak biraz daha alan kazanmak istiyorum ve silebileceğim dosyam kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ye 1 kere bile birleştirme yapsan bile performans açısından sana hiçbir getirisi olmayacaktır. Defragg işlemi sadece mekanik diskler için tasarlanmış bir işlemdir. Çünkü harddisklerin disk plakası yapısı gereği başlangıç ve bitim yerlerindeki performans aynı değildir. Defragg'ın temel amacı tüm dosyaları mümkün olabildiğince performansı yüksek olan başlangıç sektörlerine atamaktır. Çünkü diskin yapısı gereği en hızlı erişim, diskin başlangıç sektörleridir.

NAND belleklerde (SSD) ise tüm başlangıç ve bitim yerlerindeki bellek hücrelerinin performansı aynıdır. Özellikle TRIM özelliği açık ise tüm bellek hücreleri eşit miktarda hasar göreceği için mevcut SSD'deki tüm bellek hücrelerinin vaat ettiği performans birebir aynıdır. SSD'ye defragg işlemi yaparsanız zamanınızı boşuna harcayıp NAND belleklerin yazma ömrünü düşüreceksiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı