Çözüldü Sık Sık Disk Birleştirme Yapmak Zararlı Mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
HDD kullanıyorum maalesef. Aklıma geldikçe disk birleştirme işlemini Smart defrag programı ile yapıyorum. Bunun için belirli bir zaman var mı örneğin ayda 1, ayda 2 gibisinden. Sık sık yapmanın zararı var mıdır? Ek olarak ücretsiz program öneriniz de var mıdır disk birleştirmek için?

Çözüm
Disk birleştirmeyi SSD var ise kullanmayın HDD için Windows'taki kendi uygulamasını kullanabilirsiniz. Sık yapmanın bir manası yok haftada veya ayda 1 yapmanız idealdir diye düşünüyorum. Aynı şekilde bunun için bir yazılım kullanmayın işletim sistemindeki yetiyor zaten.

Hocam işletim sistemindekini kullanamıyorum. Ayrıca HDD var uyardığınız için sağ olun yine de. SSD olsa böyle bir şeye kalkışmam zaten.
Yani bu konuyu sonradan bakacaklara önerim. Haftada 2-3 kere yapmak zararlı anladığım kadarı ile. Ben 2 haftada bir yapıyorum hocalarım ayda 1 diyor. Kullanacaksanız Auslogics Disk Defrag kullanın. Gayet işime yarıyor.
Disk birleştirmeyi SSD var ise kullanmayın HDD için Windows'taki kendi uygulamasını kullanabilirsiniz. Sık yapmanın bir manası yok haftada veya ayda 1 yapmanız idealdir diye düşünüyorum. Aynı şekilde bunun için bir yazılım kullanmayın işletim sistemindeki yetiyor zaten.

Hocam işletim sistemindekini kullanamıyorum. Ayrıca HDD var uyardığınız için sağ olun yine de. SSD olsa böyle bir şeye kalkışmam zaten.
Yani bu konuyu sonradan bakacaklara önerim. Haftada 2-3 kere yapmak zararlı anladığım kadarı ile. Ben 2 haftada bir yapıyorum hocalarım ayda 1 diyor. Kullanacaksanız Auslogics Disk Defrag kullanın. Gayet işime yarıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Disk Birleştirme Zararlı mı? Disk birleştirme işlemi kesinlikle zararlı bir şey değildir. Aksine harddisk kullanan kullanıcılar için kesinlikle önerebileceğimiz bir araçtır. Bu sayede yavaşlayan bilgisayarınızı bir nebze bile olsa hızlandırabilirsiniz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı