SSD'ye disk birleştirme yapmak

129592

Kilopat
SSD'yi Windows'un birleştirme aracıyla birleştirsem bir sorun olur mu? Zarar verir mi? ''En iyi duruma getir'' seçeneğini seçip bazen yapıyorum. Acaba bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'de bu işleme gerek yok. Çalışma mantığı mekanik disklere göre farklı ve veri aktarım ve erişim hızları zaten üst düzeyde.

Gereksiz bir işlem SSD HDD mantığıyla çalışmadığı için (SSD'de okuma yazma kafası yok) SSD'nin zamanla ömrünü kısaltırsın.
Windows'un programıyla yapıyorum ama yinede ömrünü kısaltırmı bide sıcaklığı fazla 60 dereceye kadar çıkıyor oyunlarda normalde 45 53 arası oluyor a data ssd

60 derece fazla değil. Elektronik bir kart olduğu için ısınması normal. Kasa fan akışını iyileştirirseniz sıcaklığı düşecektir. O ısınmıyor, siz soğutmuyorsunuz. Ayrıca SSD'lerde disk birleştirme yapılmaz. TRIM işlemi uygulanır. Bu da gereksiz bir işlem. Windows 8+ işletim sistemleri SSD'lere disk birleştirmeyi siz yapmasını isteseniz dahi yapmazlar. TRIM komutu gönderirler diske. Bu da diskin geçmişini sıfırlar. Bir süre sonra diskin belli kısımları çabuk eskir fazla TRIM komutu gönderilirse. Siz karışmayın o işe.

60 derece fazla değil. Elektronik bir kart olduğu için ısınması normal. Kasa fan akışını iyileştirirseniz sıcaklığı düşecektir. O ısınmıyor, siz soğutmuyorsunuz. Ayrıca SSD'lerde disk birleştirme yapılmaz. TRIM işlemi uygulanır. Bu da gereksiz bir işlem. Windows 8+ işletim sistemleri SSD'lere disk birleştirmeyi siz yapmasını isteseniz dahi yapmazlar. TRIM komutu gönderirler diske. Bu da diskin geçmişini sıfırlar. Bir süre sonra diskin belli kısımları çabuk eskir fazla TRIM komutu gönderilirse. Siz karışmayın o işe.
Kasa fan akışında sorun olduğunu düşünmüyorum 2 tane ledli fan var arkada ve önde dark f40 kasasını kullanıyorum tuhaftırki kuzenimle beraber aynı sistemi topladık kuzenimin ssd si 40 dereceyi geçmiyor boşta 35 lerde oyunlarda taş çatlasa 42 falan oluyor tek fark onun ssd kingston acaba adatalarmı çok ısınıyor anlamadım.

Son düzenleme:
ADATA daha çok ısınan bir marka. Isınma sorun değil. 75 derecenin üzerinde çalışırsa lehimlerin ömrü kısalır. 60 derecelerin elektronik bileşenler için herhangi bir riski yok. Endişelenmeyin bence. Kingston da en az ısınan depolama birimlerini yapıyor genellikle. Özellikle yeni USB'leri hiç ısınmıyor kullananlar bilir.

Sandisk'in de ısınma sorunlu bir marka olduğunu bilirsiniz. Aklıma gelen markalardan Toshiba ve Samsung SSD'lerin de sıcaklığı genellikle düşüktür.

ADATA daha çok ısınan bir marka. Isınma sorun değil. 75 derecenin üzerinde çalışırsa lehimlerin ömrü kısalır. 60 derecelerin elektronik bileşenler için herhangi bir riski yok. Endişelenmeyin bence. Kingston da en az ısınan depolama birimlerini yapıyor genellikle. Özellikle yeni USB'leri hiç ısınmıyor kullananlar bilir.

Sandisk'in de ısınma sorunlu bir marka olduğunu bilirsiniz. Aklıma gelen markalardan Toshiba ve Samsung SSD'lerin de sıcaklığı genellikle düşüktür.
Çok saolun a datayı biraz araştırdım cidden biraz ısınıyormuş daha ucuzdu sanırsam kingstondan falan bide bişey sorucam size kasamdan fan sesi rahatsız ediyor beni yan yatırdığımda gelmiyor ses acaba neden olabilir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı