SSD'ye işletim sistemi kurma

turhan64

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, laptobum Monster Abra A5 v11.1. bilgisayarımda 1TB HDD var. Ek olarak 250 GB Samsung Evo 970Plus SSD aldım. HDD'de olan işletim sistemini kaldırıp SSD'ye yüklemek istiyorum fakat HDD'de bazı dosyalar var, bunları nasıl kurtarabilirim? Bir de SSD'ye Windows kurarken HDD'deki işletim sistemi silinir mi? Yoksa manuel mi silmem gerekir?

İşlemci Intel i7 7700 HQ.
NVIDIA GTX 1050.
8 GB RAM.
1TB HDD.
250 GB SSD.

Hocam SSD'ye temiz bir kurulum yap fakat HDD'deki dosyalarını silme. Kurulumdan sonra HDD'deki dosyalarını SSD'ye aktarıp HDD'yi biçimlendirmek en iyisi.
Bunu yapmayı düşünüyorum, fakat böyle yapınca 2 tane ışletim sistemi oluyor bilgisayarda ,böyle olunca bilgisayar açılırken 2 tane ışletim sistemi olduğunu bildiriyor , bursan sonra ne yapicam bilmiyorum, birde hdd biçimlendirme nasıl oluyor? Normal usb biçimlendirme gibi mi ?
Disklerin boyutuna dikkat etmeden diskler karıştırılmadığı sürece bence gerek yok.

Benim de kafama bu takıldı, şimdi ben SSD'ye Windows yüklersem HDD dekiler silinir mi?

Bunu yapmayı düşünüyorum, fakat böyle yapınca 2 tane ışletim sistemi oluyor bilgisayarda, böyle olunca bilgisayar açılırken 2 tane ışletim sistemi olduğunu bildiriyor, bursan sonra ne yapicam bilmiyorum, bir de HDD biçimlendirme nasıl oluyor? Normal USB biçimlendirme gibi mi?

Benim de kafama bu takıldı, şimdi ben SSD'ye Windows yüklersem HDD dekiler silinir mi?

HDD'yi biçimlendirmediğin sürece silmez hangi diski seçersen Windows oraya yüklenir.
Bunu yapmayı düşünüyorum, fakat böyle yapınca 2 tane ışletim sistemi oluyor bilgisayarda, böyle olunca bilgisayar açılırken 2 tane ışletim sistemi olduğunu bildiriyor, bursan sonra ne yapicam bilmiyorum, bir de HDD biçimlendirme nasıl oluyor? Normal USB biçimlendirme gibi mi?

Evet USB biçimendirme gibi ve tekrar format atar gibi Boot arayüzünden de silebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı