SSD'ye kurulan program HDD'de taşınırsa yavaşlama olur mu?

cankocaman

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller arkadaşlar. İnternette araştırma yapmama rağmen tam cevap bulamadım o yüzden foruma konu açma gereksinimi doğdu.

Bilgisayarımda 1 adet SSD ve 1 adet depolama için HDD var. Sorumu kullanım şekline göre sorayım;

X bir program kullanıyorum ve bu program SSD'ye yüklü vaziyette. Ancak program her gün veri indiriyor ve SSD'de fazla yer kaplıyor. Bu X programını HDD'ye taşısam hız kaybı yaşar mıyım? Eğer hız kaybı yaşayacaksam da programın SSD'de çalışıp veri indirdiği dosyaları HDD'ye depolanmasını sağlayabilir miyim? Veya bunlara yakın bir çözüm var mıdır?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programın çalışma hızını soruyorsanız evet hız kaybı yaşarsınız. Ben deneyimledim bizzat bunu. Valorant SSD'de iken 10 saniyede açılırken HDD'de iken 30 saniye falan sürüyordu.

Herkese iyi sosyaller arkadaşlar. İnternette araştırma yapmama rağmen tam cevap bulamadım o yüzden foruma konu açma gereksinimi doğdu.

Bilgisayarımda 1 adet SSD ve 1 adet depolama için HDD var. Sorumu kullanım şekline göre sorayım;

X bir program kullanıyorum ve bu program SSD'ye yüklü vaziyette. Ancak program her gün veri indiriyor ve SSD'de fazla yer kaplıyor. Bu X programını HDD'ye taşısam hız kaybı yaşar mıyım? Eğer hız kaybı yaşayacaksam da programın SSD'de çalışıp veri indirdiği dosyaları HDD'ye depolanmasını sağlayabilir miyim? Veya bunlara yakın bir çözüm var mıdır?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hız kaybı yaşarsın. Programdan indirdiğin dosyaları indirme yeri olarak D: seçersen HDD ye depolar problem olmaz.
Arkadaş diyeceğimi dedi. :D Uygulamayı söylerseniz belki yardımcı olabiliriz.

Ve bu arada HDD'ye aktarırsanız hız kaybı yaşarsınız. (Uygulamadan uygulamaya hız kaybı değişebiliyor.)

Hız kaybı yaşarsın. Programdan indirdiğin dosyaları indirme yeri olarak D: seçersen HDD ye depolar problem olmaz.
Programın kendi dosyalarına anlık olarak veriyi indiriyor yani ayrı olarak seçim yapabileceğimiz bir seçenek yok maalesef
Arkadaş diyeceğimi dedi. :D Uygulamayı söylerseniz belki yardımcı olabiliriz.

Ve bu arada HDD'ye aktarırsanız hız kaybı yaşarsınız. (Uygulamadan uygulamaya hız kaybı değişebiliyor.)
Uygulama ismi İdeal Data. Borsa veri sağlayıcısı programı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı