SSD'ye su döküldü

Brktkts

Kilopat
Herkese merhaba. Az önce yanlışlıkla elimdeki şisedeki suyu bilgisayarın üst to filtresinden azıcık döktüm diğer parçalara falan gitmedi hepsi çalışıyor SSD'ye ise 3 damla düşmüş. Hemen bez aldım ve üstünü kuruladım fakat yanlışlıkla suyu ittim galiba. Bilgisayar açılıyor. Bütün parçalar çalışıyor monitör de çalışıyor fakat PC açılış ekranı gelmiyor, bu SSD'deki suyu silince oldu SSD'yi sökmek imkanım yok. Bazı arkadaşlar 1 gün bekle düzelir su kurur demişti yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Az önce yanlışlıkla elimdeki şisedeki suyu bilgisayarın üst to filtresinden azıcık döktüm diğer parçalara falan gitmedi hepsi çalışıyor SSD'ye ise 3 damla düşmüş. Hemen bez aldım ve üstünü kuruladım fakat yanlışlıkla suyu ittim galiba. Bilgisayar açılıyor. Bütün parçalar çalışıyor monitör de çalışıyor fakat PC açılış ekranı gelmiyor, bu SSD'deki suyu silince oldu SSD'yi sökmek imkanım yok. Bazı arkadaşlar 1 gün bekle düzelir su kurur demişti yardımcı olursanız sevinirim.

Kurumasını beklemeliydiniz neden hemen sistemi açtınız?

Pek bir bilgim yok ama SSD'in içinde herhangi bir mekanik aksam yok kuruyunca çalışma ihtimali yüksek umarım yarın düzelir malum SSD fiyatları :(

SSD bozuk olsa bile ekrana görüntü gelmesi, BIOS menüsüne girebilmen gerek. Ekrana hiç görüntü gelmiyorsa sorun sadece SSD kaynaklı değildir.

Bu arada SATA SSD genelde kutunun içinde olduğu için su büyük ihtimalle içine girmemiştir. Yanlız içine girdiyse ve içinde su varken diske güç verildiyse bozulmuş olabilir.

Tezcanlılık... Madem su döküldü ve bunun farkındasınız, neden sistemi anında açarsınız ki?

"Bazı arkadaşlarınızın" önerileri SSD'de su kaçması kaynaklı kısadevre vb. sorunlar meydana gelmediyse geçerli.

Herkese teşekkür ederim. Bu arada bilgisayar zaten açıktı brnim bir şey yapmama gerek kalmadı kendi 10 saniye sonra kapandı bende hemen fişi çektim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı