Ssd'ye Temiz Windows 8.1 Kurulumu

Laptobunuzu sıfır aldığınız için yani işletim sistemi beraberinde gelen AAOEM bilgisayarlarda ürün anahtarı saklıdır. Ve kesinlikle bire bir aktarma yapmanızı öneririm. Sistemi sıfırdan kurarsanız tüm recovery bölümü gider. Zaten AAOEM bilgisayarlarda formatı recovery şeklinde atmanızı öneririm. Örneğin bende Vaio Pro 13 var. Ben formatı vaio care programıyla atıyorum. Özel asist tuşu var basıyorum bilgisayarı üretici firmanın kurduğu hale yani kutudan çıktığında ne varsa o hale dönüştürüyor. Eğer sıfırdan herşeyi silerek format atarsanız bu özellikten faydalanamassınız. Ayrıca Asus ' un bu tarz HDD söküp SSD takma gibi ekstra isteğe bağlı işleri yapıyor diye biliyorum. Bence Asus Yetkili Sevisiyle görüşün. İsteğinizi gerçekleştirir diye düşünüyorum.

Sony ' nin diğer Vaio bilgisayarlarını kullanmadığım için yorum yapamam ancak Vaio Pro 13 modelini kullanan biri olarak çok memnun olduğumu söyleyebilirim gerek tasarımı gerek performansı. Ayrıca malzeme konusunda bence en kaliteli üreten firma.

Arkadaşım öncelikle Windows 8 Single Language sürümünü edin hatta 8.1 edin. Sonra eski HDD yi laptopuna tak ve ürün anahtarı bulma programları (AIDA64 veya Product Key Explorer gibi) ile bilgisayarına yüklü olan işletim sisteminin lisans anahtarını bul ve bir yere not et. Sonra SSD ni tak ve temiz formatını at. Eğer format atarken 8.1 senden anahtar isterse geçici olarak internetten çalışan bir key bul ve kurulumu yap sonra kendi orjinal anahtarın ile etkinleştirmeni yap.

arkadaşlar yeni üyeyim konu açmayı bulamadım konuyla çok alakalı değil ama casper klonlama programının deneme sürümünün eksiği nedir acaba.

Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Fakat ben verilerimi korumak istemiyorum. Yani zaten şuan Hdd içerisinde bir verim yok. Ben sıfırdan ssd'ye kurulum yapmak istiyorum. Klonlama vs. ile değil yani. Ben bu kurulumu flash bellek ile yapacağım fakat benim sorum notebook lisans anahtarını bios'dan kendisi alıyor mu direk yoksa benim bir şekilde bulup kendim mi girmem gerekiyor? Saygılar.
Öncelikle pc'nin yanında örjinal windows 'un seriali geldi ise işin kolay internetten windows 8.1 iso'sunu indir. Sonra kurulumu başlat ssd ye kur Kolay gelsin :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı