SSD'ye Windows'un yanına Linux kurma

whycat

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
* Intel(R) Iris(R) Graphics 540
Arkadaşlar ben SSD üzerine kurulu Windows 11'in yanına Linux Mint kurcağım ama aklımda bir soru var. Şimdi benim SSD Windows ve data olmak üzere ikiye ayrılmış durumda ama Linux Mint'te SSD'yi tek parça halinde gösteriyor hani Linux için hangi diski bölecek hiç bilmiyorum. Windows bölümü 150 GB data 350 GB görünüyor ben data olana kurmak istiyorum bilgisi veya tecrübesi olan bana yardım etsin, bilgilendirsin.

Arkadaşlar ben SSD üzerine kurulu Windows 11'in yanına Linux Mint kurcağım ama aklımda bir soru var. Şimdi benim SSD Windows ve data olmak üzere ikiye ayrılmış durumda ama Linux Mint'te SSD'yi tek parça halinde gösteriyor hani Linux için hangi diski bölecek hiç bilmiyorum. Windows bölümü 150 GB data 350 GB görünüyor ben data olana kurmak istiyorum bilgisi veya tecrübesi olan bana yardım etsin, bilgilendirsin.

Hocam diski fiziksel anlamda tek parça görür. Çünkü diskiniz sanal olarak bönümlendirilmiştir. Windows'un yanına kur dediğiniz zaman wimdows alanında bölme işlemi yapmak için sizden talimat isteyecek. Büyük ihtimalle 150GB'lık kısmı seçecek. Orada kendiniz Windows'a kaç GP bırakacağını seçebilecekseniz. Bir sıkıntı olursa kurulum ekranında Fotoğraf atın. Yardımcı olurum.

Tamamdır teşekkürler peki 350GB'lik alanı seçmemiz mümkün mü?

Hocam diski fiziksel anlamda tek parça görür. Çünkü diskiniz sanal olarak bönümlendirilmiştir. Windows'un yanına kur dediğiniz zaman wimdows alanında bölme işlemi yapmak için sizden talimat isteyecek. Büyük ihtimalle 150GB'lık kısmı seçecek. Orada kendiniz Windows'a kaç GP bırakacağını seçebilecekseniz. Bir sıkıntı olursa kurulum ekranında fotoğraf atın. Yardımcı olurum.

350GB olanı seçmemiz mümkün mü?

Mümkün ama o diski silecektir. Onun için önce disk yönetiminde diski bölmeniz gerekli.

Aynı mesajı 2 kere atmışım kusura bakmayın ben oradan Linux için ayrılacak alanı seçersem 350GB bölümü silecek mi?

350GB olanı seçmemiz mümkün mü?

Aynı mesajı 2 kere atmışım kusura bakmayın ben oradan Linux için ayrılacak alanı seçersem 350GB bölümü silecek mi?

Eğer önceden ayırma yapmazsanız evet. Çünkü 350GB'lık kısmı seçtiğinizde kurulumu güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için ve diski kendi format sistemine geçirmesi gerekiyor ve bunu maalesef diski silmeden yapmak mümkün feğil.

Eğer önceden ayırma yapmazsanız evet. Çünkü 350GB'lık kısmı seçtiğinizde kurulumu güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için ve diski kendi format sistemine geçirmesi gerekiyor ve bunu maalesef diski silmeden yapmak mümkün değil.

Önceden ayırma derken neyi kastettiğinizi pek anlamadım Windows'ta 350 GB'yi Linux için varsayıyorum 64 GB vereceğim 350 GB'yi 64 de bölüp Linux'ta hani Windows'un yanına kur değil de başka bir şey seçeneğine tıklayıp 64 GB'lik alanı oradan manuel olarak mı seçmem gerekiyor kusura bakmayın çok kaeışık ve uzun oldu umarım anlatabilmişimdir.

Önceden ayırma derken neyi kastettiğinizi pek anlamadım Windows'ta 350 GB'yi Linux için varsayıyorum 64 GB vereceğim 350 GB'yi 64 de bölüp Linux'ta hani Windows'un yanına kur değil de başka bir şey seçeneğine tıklayıp 64 GB'lik alanı oradan manuel olarak mı seçmem gerekiyor kusura bakmayın çok kaeışık ve uzun oldu umarım anlatabilmişimdir.

Hocam önce Windows üzerinden disk yönetimini açın. Ardından diskteki 350GB'lık alanı seçip yeniden boyutlandır tarzı bir seçenek olması lazım onu seçin. Ardından istediğiniz kadar alanı ayırın. İki alanın boyutu aynı olmasın karıştırabilirsiniz belki. Ardından Linux kurulumu üzerinden bir alana yerleştir seçeneğini seçin. Ardından o ayırdığınız alana tıklayıp kuruluma devam edin ve bitirin. Windows'un yanına kur derseniz de 150GB'lık Windows diskinizi 2ye bölecek ve bir yarısında Windows dururken diğer yarısında Linux Mint olacak. Tabii isterseniz boyutlandırmayı elle o kurulum esnasında çok rahat bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Hocam önce Windows üzerinden disk yönetimini açın. Ardından diskteki 350GB'lık alanı seçip yeniden boyutlandır tarzı bir seçenek olması lazım onu seçin. Ardından istediğiniz kadar alanı ayırın. İki alanın boyutu aynı olmasın karıştırabilirsiniz belki. Ardından Linux kurulumu üzerinden bir alana yerleştir seçeneğini seçin. Ardından o ayırdığınız alana tıklayıp kuruluma devam edin ve bitirin. Windows'un yanına kur derseniz de 150GB'lık Windows diskinizi 2ye bölecek ve bir yarısında Windows dururken diğer yarısında Linux Mint olacak. Tabii isterseniz boyutlandırmayı elle o kurulum esnasında çok rahat bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Hangisi daha güvenilir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı