Windows disk bölümleme aracında Linux'a verecek kadar alan ayır. En az 25 GB olmalı.
ISO dosyasını USB'ye yazdır. Rufus kullanarak dd yansısıyla yazdırmalısın. Alternatif olarak Ventoy kullanabilirsin.
Zorin OS'i USB'den başlattığında kurulum zaten basit. Disk seçimi kısmına geldiğinde "Windows'un yanına kur." yazılı seçeneği seçmelisin. Bu seçenek Windows'a ait olmayan tüm depolamaya Zorin OS'i kuracak.
İlk adımda disk bölümleme aracında Windows'ta küçültmek istediğin disk olan D diskine sağ tık yapıp 'küçült' seçeneğini seçmelisin. 'Daralt' da olabilir, Windows kullanmadığım için nasıl olduğunu bilmiyorum ama benzer bir seçenek olmalı.Tamamdır sağ olun deneyip gelıyorum.
İlk adımda disk bölümleme aracında Windows'ta küçültmek istediğin disk olan D diskine sağ tık yapıp 'küçült' seçeneğini seçmelisin. 'daralt'da olabilir, Windows kullanmadığım için nasıl olduğunu bilmiyorum ama benzer bir seçenek olmalı.
DD yansısı modunda yazdırmayı unutma. Linux kurulum dosyaları ISO modunda yazdırılırsa kurulumda hata alırsın.Hocam sağ tık menüsünde öyle bir şey bulamadım ama küçültmeyi başardım şimdi Rufus'a ISO'yu yazdıracağım.
DD yansısı modunda yazdırmayı unutma. Linux kurulum dosyaları ISO modunda yazdırılırsa kurulumda hata alırsın.
Dd yansısı modunda yazdırmayı unutma. Linux kurulum dosyaları ISO modunda yazdırılırsa kurulumda hata alırsın.
Kuruluma geçebilirsin.Tamamdır hocam yazdırıp geri döneceğim.
Tamamdır hocam şimdi başka bir şey yapmama gerek var mı yoksa direk kuruluma mı geçeyim?
Kuruluma geçebilirsin.
Çıkarıp geri tak bir. Windows'ta mı görünmüyor yoksa BIOS'ta mı görünmüyor?Hocam USB bellek yok oldu ve disklerden biçimlendirmeye çalıştığımda olmuyor veya harf atayamıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.