SSD'ye yazılmış Retail lisans

Garip ve benim bildiğimi çürüten bir olaya denk geldim. Bilgisayarımı ilk aldığım da VOLUME_MAK olan Pro Key alıp etkinleştirmiştim. Tabii anakarta gömülmüştü onu biliyordum. Neyse aktif ettiğim zaman HDD var idi. HDD 1.5 seneye kadar birkaç kez format atmıştım ve her formatta etkinleştiriyordu (VOLUME_MAK yazıyordu) internete bağlanıp bir daha Key girmeye gerek kalmamıştı. HDD bozuldu ve bilgisayar marka tarafında elinde aynı HDD depolama olmayınca Windows 10'da yavaş olduğunu ve SSD takacağını söylemişti servis. Sonra tabii SSD takıp, format kendi servisin markasında ISO ile atılmıştı ve lisansım kontrol edince OEM lisans olmuştu. Bunu bir süre kullanıp anakart arıza oldu ve haliyle yeni anakart ile değiştirildi. Ben de gitti Key ve tekrar girmek olacağını düşündüm. Ancak servisten gelince yine lisansım etkinleştirildi yazıyordu ve 2 ay sonra format attım. Yine lisansım gitmemişti ve SSD değişimden sonra yazan lisans adı OEM lisans yazıyordu ve ilk aldığım Key son harfi de uymuyordu. Sonra SSD kendi yazılımıyla tamamen SSD'e formatlayıp fabrikadan çıkmış gibi yapayım dedim ve USB yazdırıp SSD yazılımı silmiştim formatlamıştım SSD'i. Sonra o şekil format attım, ne göreyim lisans yok, etkinleştir diyor :D Tabii her zaman kullandığım Home ile mecbur geçtim Pro sürüme ve VOLUME_MAK tekrar girdim ve son harfleri de tutuyordu artık. :D

SSD'e bu lisans nasıl gömülmüş oluyor? Benim girdiğim lisans değildi ve servis tarafından gelen bir ISO Windows 10'du. Anakart değişti, lisans benim değildi ama format atsam bile gitmiyordu(İlk servisten gelince OEM yazıyordu, format attım SSD'e Retail yazıyordu sorgulayınca türü). Ancak SSD'i kendi yazılımı ile format attım, Windows 10 kurdum, lisans kaybolmuş. :D

NOT: Tüm bölümleri biçimlendirip, silip ve hiçbir bölüm kalmadığını emin olup Windows 10 ISO dosyasından bölüm oluşturuyordum her zaman gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı