SSD'yi başka sisteme takmak

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Yeni sistem topladım fakat internetim yavaş olduğu için oyun yükleyemiyorum. Abimde fiber internet var, o yüzden SSD'yi ona verip GTA 5 yükleteceğim. Yani 6-7 saatlik bir süreç olacak. Herhangi bir sorun yaşar mıyız arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır SSD'yi takacak kişinin sistemi o SSD'den boot edilmediği sürece hiçbir sıkıntı yaşamaz. Yani abisinin bilgisayarına takarsa, ikinci bir disk şeklinde kullanılır. Dosyalara herhangi bir zarar gelmez.
Windows ve Steam aynı SSD içerisinde ise oradaki sistemden başlatması gerekir diye düşünmüştüm. Eğer SSD'ye girip sadece Steam açılabiliyorsa sorun yaratmaz haklısın.
Not: Steam örnek idi. Epic Games vb. de olabilir bunlar.

Yeni sistem topladım fakat internetim yavaş olduğu için oyun yükleyemiyorum. Abimde fiber internet var, o yüzden SSD'yi ona verip GTA 5 yükleteceğim. Yani 6-7 saatlik bir süreç olacak. Herhangi bir sorun yaşar mıyız arkadaşlar?

Büyük ihtimalle SSD abinizden geldikten sonra sistem çökmüş olur.

Ona gerek yok ki. Abisinin bilgisayarına Epic Games Launcher kurup kendi hesabına giriş yapmalı. Sonrasında da GTA 5'i indirmeli. C:\Program Files\Epic Games içinden GTAV klasörünü kendi SSD'sine kopyaladığı zaman işlem tamamlanmış olur.
Büyük ihtimalle SSD abinizden geldikten sonra sistem çökmüş olur.
Ne alakası var?

Hayır SSD'yi takacak kişinin sistemi o SSD'den Boot edilmediği sürece hiçbir sıkıntı yaşamaz. Yani abisinin bilgisayarına takarsa, ikinci bir disk şeklinde kullanılır. Dosyalara herhangi bir zarar gelmez.

Şimdi benim saf 480 GB'lık bir alana sahip. C ve D diski diye ayırdım. C diski 80 GB iken D diski 400 GB oluyor. Abimin kendi SSD dinden sistemi Boot edersem kendi SSD'min C ve D diski yine belli olmuş olur değil mi? Yani oyunu D diskine kuracağım çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı