SSD'yi çevrimdışı ve dinamik yaptıktan sonra sistem BIOS'tan çıkmıyor

taskiranemirhan

Femtopat
Katılım
27 Kasım 2023
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Disk ayarlarından yanlışlıkla ssdmi çevrimdışı ve dinamik yaptım şimdi PC sürekli BIOS'a atıyor beni giremiyorum Windows'a. Boot menüden SSD'yi 1. yapacaktım fakat gözükmüyor o yüzden yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Bu arada PC'de HDD ve SSD var.
 

Dosya Ekleri

  • IMG20240419000755.jpg
    IMG20240419000755.jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 18
Hocam çevrimdışı yapmışsınız diski kapatmışsınız bu disk bu ayarlarda iken boot edemezsin. Dinamik yapman da gereksiz dinamik disk profesyoneller için tasarlanmış bir ayar günlük kullanıcılara yönelik değil. Dinamik diskten değil, diski çevrimdışı yaptığınız için boot mümkün değil(bildiğim kadarıyla.). Allah yardımcın olsun hocam. Merak ettiğim konu, ana diski nasıl çevrimdışı yaptınız :D? Çözüm olarak diski başka bir Windows bilgisayara takıp çevrimiçi yapmanız olacaktır bence.

Hocam şimdi kendi disklerimden birisinde denedim çevrimdışı diski boot etmen imkansız, disk kayboluyor erişimi imkansız. Başka bir Windows bilgisayarda tekrar çevrimiçi oluyorsa ne mutlu sana, sorunun çözülecektir. Fakat o widnwos bilgisayar diski hiç görmez ise(ki muhtemelen görmeyecek) benim bilgim buraya kadar.
 

Geri
Yukarı