Windows 8 devri bittide, benim ürün anahtarım windows8 için sistemi kurduktan sonra 8.1 e güncelliyorum. Windows 8 Pro keyi, 8.1 proda çalışır mı?
Bu arada, bu rehberi görseydim diğer yönteme ilişmezdim hiç. Neyse farklı bir tecrübe oldu benim için.
İşler iyice sarpa sardı. Şuan açma tuşuna basar basmaz, EFI SHELL 2.31 açılıyor.
An itibariyle UEFI Windows 8 Pro kurulumu yaptım. Sorun çözüldü, benim için biraz sıkıntılı olsada öğretici ve UEFI mantığını biraz anlamama yardımcı olan bir konu oldu.
Sorun: Elimdeki Windows 8.iso dosyasının /EFI/BOOT/xxx.efi dosyasının 32 bit olmasıymış. Halbuki iso dosyası hem 32bit Windows hemde 64 Bit Windows içeriyordu.
Çözüm: Recep Bey'in vermiş olduğu linkten 64 bitlik sürümü indirince sorun çözüldü fakat Windows 8 anahtarım uyuşmadı. Microsoft sitesinden ürün anahtarı ile 64 Bit Windows 8 indirerek olayı hallettim.
/efi/boot/ klasörü altındaki efi dosyası 64 bit olmalı yoksa doğal olarak UEFI dosyayı okuyamıyor ve EFI Shell açılıyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz ipuçları işime çok yaradı ve doğru yolu bu şekilde bulmak, uefi kurulum mantığını daha iyi anlamamı sağladı.