Çözüldü SSD'yi GPT yaptıktan sonra Windows 8 kuramama - 0x80300024

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BrkD22

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Öğrenci
Mx2kTTO.png

Selamlar,

Windows 8 -UEFI Modunda- Temiz Kurulum (Format)enpedi-Windows 8

Arkadaşlar linkte verdiğim rehberden yararlanarak, windows 8 kurulumu yapmaya çalışırken sorun ile karşılaştım. Bilgisayarda hali hazırda windows 8 kuruluydu fakat virüs bulaştığı ve SSD sürücüm MBR olduğu için, hem temiz bir kurulum hemde SSD sürücümü GPT yapayım dedim.

Yukardaki rehberde yazan her adımı uyguladım. 19. Adıma geldiğim zaman yani listeyi yeniledikten sonra, seçmiş olduğum diskin kurulum için uygun olmadığı hatasını aldım. Aldığım hata kodu 0x80300024. Bu arada yine rehberin başında linklenen şekilde usb kullanarak yükleme yapmaya çalıştım.

Benim anladığıma göre sorun UEFI yüzünden çıkıyor. BIOS modunu UEFI yaptığım zaman SSD, hiçbir noktada gözükmüyor. Oysaki ikinci diskim olan WD Caviar Black görünüyor. Buna artı olarak, USB belleği uefiden boot etmeye çalıştığımda, UEFI shell açılıyor, legacyden boot etmekte bir sıkıntı yok.

Sistemim

• İntel 4670K, GTX 770
  • Corsair Force GS 128GB
  • 750 watt CM güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 devri bittide, benim ürün anahtarım windows8 için sistemi kurduktan sonra 8.1 e güncelliyorum. Windows 8 Pro keyi, 8.1 proda çalışır mı?

Bu arada, bu rehberi görseydim diğer yönteme ilişmezdim hiç. Neyse farklı bir tecrübe oldu benim için. 
İşler iyice sarpa sardı. Şuan açma tuşuna basar basmaz, EFI SHELL 2.31 açılıyor.

An itibariyle UEFI Windows 8 Pro kurulumu yaptım. Sorun çözüldü, benim için biraz sıkıntılı olsada öğretici ve UEFI mantığını biraz anlamama yardımcı olan bir konu oldu.

Sorun: Elimdeki Windows 8.iso dosyasının /EFI/BOOT/xxx.efi dosyasının 32 bit olmasıymış. Halbuki iso dosyası hem 32bit Windows hemde 64 Bit Windows içeriyordu.

Çözüm: Recep Bey'in vermiş olduğu linkten 64 bitlik sürümü indirince sorun çözüldü fakat Windows 8 anahtarım uyuşmadı. Microsoft sitesinden ürün anahtarı ile 64 Bit Windows 8 indirerek olayı hallettim.
/efi/boot/ klasörü altındaki efi dosyası 64 bit olmalı yoksa doğal olarak UEFI dosyayı okuyamıyor ve EFI Shell açılıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz ipuçları işime çok yaradı ve doğru yolu bu şekilde bulmak, uefi kurulum mantığını daha iyi anlamamı sağladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı