SSD'yi harici olarak takmak mantıklı mı?

Splintles

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz
Intel Core i5-6500 Skylake 3.2 GHz 6MB Cache LGA 1151
MSI Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GB 256Bit
Kingston Hyperx Fury 3D 120 GB | 500MB/s - 500MB/s
WD 3.5" 2 TB Sata III 6Gbit/s 7200 RPM
Kingston Hyperx Savage 8GB 2133 MHz DDR4 Ram
Corsair Vengeance 8GB 2400 MHz DDR4
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar oyun depolamak için mantıklı mı? Halihazırda Windows'u kurduğum SSD takılı bir de HDD var fakat sadece oynadığım oyunları depolamak için istiyorum. Şu aparat ile takmak mantıklı mı? SATA falan uğraşmak istemediğim için SATA Data kablosunu bir şekilde takarım ama SATA Power kabloyu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Arkadaşlar oyun depolamak için mantıklı mı? Halihazırda Windows'u kurduğum SSD takılı bir de HDD var fakat sadece oynadığım oyunları depolamak için istiyorum. Şu aparat ile takmak mantıklı mı? SATA falan uğraşmak istemediğim için SATA Data kablosunu bir şekilde takarım ama SATA Power kabloyu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Muhtemelen daha yavaş çalışacak SSD. Oyun performansını etkileyebilir. Hem data hem güç aynı kablodan olması da doğru değil. Eğer eski bir güç adaptörün varsa bu aparatlarda yuvası oluyor. Adaptörden verebiliyorsun gücünü. Ben de kullanıyorum bu adaptörlerden veri aktarımı için ama oyun için kullanmazdım.

Bence bunun yerine SSD kutusu al direk. En azından daha garantili olur performans açısından.
Ayrıca seçtiğiniz ürünün SATA Power için zaten bir girişi var. Gücü USB port üzerinden alıyor.
Zaten Sata Power için girişi ortak olduğu için sordum bu ürünü. Diğer türlü bu olmadan PSU'dan bağlama işinden bahsetmiştim çok bilmiyorum diye. Attığınız ürünün benim attığımdan tam olarak farkı nedir? Daha mı iyi olacak performans açısından.

Zaten Sata Power için girişi ortak olduğu için sordum bu ürünü. Diğer türlü bu olmadan PSU'dan bağlama işinden bahsetmiştim çok bilmiyorum diye. Attığınız ürünün benim attığımdan tam olarak farkı nedir? Daha mı iyi olacak performans açısından.
Performans olarak olmasada SSD niz güvende olur, bu kabloda herhangi bir düşme sonrası SSD ye zarar gelebilir.

Peki kasada çok kablo karmaşası var da. Direk bu kablo PSU'dan çıkıyor ve boşta. Bu kablodan alarak bağlasam olur mu? SATA Data kablom var zaten onu hallederim.

Dosya Ekleri

• fea223fa-cad4-451c-b3b6-71d9b767dc57.jpg
    fea223fa-cad4-451c-b3b6-71d9b767dc57.jpg
    197,2 KB · Görüntüleme: 31
Peki kasada çok kablo karmaşası var da. Direk bu kablo PSU'dan çıkıyor ve boşta. Bu kablodan alarak bağlasam olur mu? SATA Data kablom var zaten onu hallederim.
İnternetten veya herhangi bir bilgisayarcıdan SATA Power kablosu alarak bu kabloyu çevirebilirsin.

Ben burada ki yazımdan bahsediyordum gözden kaçtı herhalde linki küçültmüştüm :) Aynı şeyden bahsediyormuşuz teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı